9.2.2019

Kauniit ja helpot ystävänpäiväkeksit

Jos olet miettinyt jotain kaunista, söpöä ja helppoa ystävänpäiväksi, niin tässä on yksi loistava vaihtoehto. Pääset ihan niin helpolla kun haluat, sillä tämän voi varioida omalla tasolle ja ajankäytölle sopivaksi. Helpoimpaan versioon tarvitset vain valmiita keksejä, valmista curdia tms. sekä punaista ja valkoista sokerimassaa. Keskitasolla voit leipoa keksit itse ja napata muut kaupasta valmiinta. Ylimmällä tasolla keittelet curditkin itse. Ja itse aion ehdottomasti testata raparpericurdilla, jota viime vuonna tein ensimmäistä kertaa! Kurkkaa täältä, mikäli on raparperia saatavilla.

Nämä tekemäni keksit edustavat kultaista keskitietä, sillä halusin testata gluteenittoman keksitaikinan tytön synttäreitä silmällä pitäen. Samalla ajattelin testata tämän keksien marmoroinnin, jonka näin instagramissa.

Aloitin tekemällä keksitaikinan tämän Annin uunissa reseptin mukaan. Jauhot vaihdoin Semperin fin mixiin ja voin tilalla käytin jääkaapista löytynyttä Sunnuntain margariinia. Keksitaikina läpäisi vaaditut kriteerit, ja sitä käytettäneen tytön synttäreillä. Ehkä tosin siihen tarkoitukseen lisään vielä jotain maustetta taikinaan. Seuraavana aamuna sivelin keksien pintaan kaupan valmista lemon curdia ja osaan vadelmamarmeladia. Koostumukseltaan tuo lemon curd sopi tähän paremmin. Täytettä ei kannata laittaa kovin paksua kerrosta.

Kaapista löytyi valkoista sokerimassaa ja vaaleanpunaista väriä, joten itse tein marmoroinnin värjäämällä valkoista massaa. Mutta samaan tulokseen pääsee yhdistämällä punaista ja valkoista massaa. Massat sekoitetaan huonosti yhteen ja kaulitaan tomusokeroidulla pinnalla levyksi. Leikkaa levystä sopivalla muotilla haluamaasi kuviota ja paina haluamasi teksti leimasimella massan pintaan. Nosta marmoroitu ja leikattu massa täytetyn keksin päälle.

Kaapista löytyi myös kultaa, joten vetelin pensselillä muutamia kultaisia vetoja vielä keksien päälle.

Siitä vaan kokeilemaan, onnistut varmasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!