3.1.2019

Joulukattaus 2018

Christmas 2018
Hyvää uutta vuotta 2019! Joulukuu kerrassaan suhahti ohi ja vuosi vaihtui uudeksi. Joulu on jo ohimennyttä, mutta pallan silti vielä jouluisiin tunnelmiin. Itse asiassa meillä joulu vielä vallitsee, sillä koristeet ja kuusi ovat vielä paikoillaan. Loppiaisena jätetään joulu taakse ja otetaan katse kohti kevättä.

Teidät halusin vielä kuljettaa jouluisiin tunnelmiin tämän joulun kattauksen myötä. Idea kattaukseen syntyi hiljalleen ja hioutui vielä muutamia päiviä ennen joulua. Aikaisempien vuosien kattaukset löydät täältä (2017) ja täältä (2016).
Christmas 2018
Christmas 2018
Ajatus lähti liikeelle harmaista kaitaliinoista nähtyäni jossain kuvan pöydän poikki kulkevista kaitaliinoista. Kaitaliinat löytyivät edullisesti Martinexin jouluisesta outletista, johon pääsin vielä päivää aiemmin VIP -tilaisuuteen. Halusin värimaailman olevan melko hillitty ja toisaalta halusin mukaan myös vihreää kasvien muodossa. Varpublogien pikkujoulut vietettiin iki-ihanassa miljöössä Blomma Creativesin työhuoneella kransseja taiteillen, ja sen jälkeen alkoi jossain vaiheessa syntyä idea samalla tekniikalla toteutetusta köynnöksestä.

Miehen kätköistä löytyi autotallista rautalankaa, josta nappasin pätkän ja päällystin sen kukkateipillä. Sitten vain sitomaan kukkakaupasta ja Prismasta löytyneitä viherkasveja. Köynnöksen tein aatonaaton aamuna, jotta se olisi joulun mahdollisimman tuore.
Christmas 2018
Christmas 2018
Harmaan ja vihreän lisäksi pöydästä löytyi valkoista hyasinteista ja astioista. Yhden hyasintin olin ostanut jo aiemmin ja laittanut sen meriheinän kanssa kirkkaaseen Kastehelmi -purkkiin. Siitä se idea kukkien osalta sitten lähti. Ajattelin tekeväni tuosta isosta lasimaljakosta pöydän keskipisteen, ja asetin siihen kolme valkoista hyasinttia, jotka olin ottanut pois mullasta ja huuhtonut juuret mullasta. Hyasinttien ympärille asettelin meriheinää. Tässä kohdin en oikein tiennyt mitä muuta pöytää keksin, mutta saatuani vielä lahjaksi töistä yhden valkoisen hyasintin lasipurkissa, alkoi idea olemaan valmis. Kolmen hyasintin istutus keskelle ja kaksi pienempää reunoihin. Lisäksi valkoisia kynttilöitä kirkkailla Kastehelmen pikkutasseilla.

Lautasliinoiksi valitsin tummemman harmaat, sillä ne näyttivät paremmilta kuin valkoiset (jotka myöskin löytyivät valmiiksi kaapista). Yksinkertainen taittelu ja kaunis Aarikan puinen kattausrengas ympärille.

Yksinkertaisen kaunis kokonaisuus ja seesteinen värimaailma. Kattaus minun mieleeni.

Mitä värejä teidän joulukattauksesta löytyi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!