3.8.2018

Sisustushaasteena pieni eteinen

Eteinen
Eteinen
Eteinen Kodinhoitohuone toimii meillä arkieteisenä ja varsinaisesta eteisestä kulkevat lähinnä vieraat, ja heistäkin osa marssii sisään kodinhoitohuoneen kautta. Kodinhoitohuoneen oven saa mukavasti kiinni kun se on kuin kaaoksen jäljiltä ja sekamelskan haluaa sulkea pois mielestään. Eteinen taasen on osa avointa alakertaamme ja toivoisikin siihen lisää jotain tekemään siitä viihtyisämmän näköisen.

Eteinen on pieni, siihen ei todellakaan käytetty paljoa neliöitä. Olisihan tavallaan mukavaa, että siinä olisi enemmän tilaa, mutta emme kuitenkaan halunneet käyttää siihen keittiön tai kodinhoitohuoneen neliöitä. Pienuus tiedostettiin alusta alkaen ja sen kanssa päätettiin pärjätä. Kaksi ja puoli vuotta tässä on porskuteltu ja nyt polte tehdä asialle jotain on suuri.

Olen miettinyt seinälle jonkinlaista peiliä, joka olisi käytännöllinen eteisessä ja toisi lisää tilan tuntua. Jokunen viikko sitten näin jossain kuvassa Ferm Livingin Wall Boxeja ja ihastuin! Ajattelin niitä heti eteisemme seinälle. Niiden avulla valkoinen seinä saisi ilmettä ja ehkäpä laatikoiden seuraksi voisi laittaa jonkun peilin. Täältä näet inspiraatiokuvan laatikoista.

Ajattelin ratkaisun olevan täydellinen. Kunnes aloin miettimään kuinka monta ja minkä kokoista laatikkoa seinälle laittaisin. Millainen olisi täydellinen muodostelma, minkä muotoinen peili sopii laatikoiden kaveriksi ja niin edelleen.

Muutaman päivän päästä ymmärsin myös sen, että miehen kanssa samalle aaltopituudelle pääseminen asian suhteen olisi melkoinen projekti. Tällaiset jutut ovat meillä hankalia kun esteettisyys (minä) kohtaa käytännöllisyyden (mies). Minähän suurin piirtein lätkisin laatikot siihen missä ne näyttävät hyvältä. Mies taasen miettii hyvinkin tarkasti sen mihin korkeuteen, kuinka kauas ovesta ja niin edelleen laatikot voisi asentaa. Siten ettei niihin kolauta päätään tai muuta ruuminosia kun kulkee ovesta, että on tilaa kääntyä ovea avatessa tai suljettaessa. Joten tämä vaatii hieman mittailua ja miettimistä.

Tuossa linkkaamassani inspiraatiokuvassa laatikoissa on viherkasveja, jotka näyttävät upeilta. Mutta mitä muuta laatikoissa voisi olla kuin viherkasveja? Tähänkin kaipaan inspiraatiota. Joten jakakaa ideoitanne, jos teille tulee jotain mieleen!

Pyörittelimme myös ideaa penkistä, mutta se taitaa viedä liikaa tilaa muutenkin kapeasta eteisestä. Ehkäpä tässä joku päivä raahataan pukuhuoneen penkki testaukseen tuohon eteiseen.

Millä keinoilla sinä tekisit eteisestämme viihtyisämmän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!