12.11.2018

Syyslomamatka Tallinnaan - miten meidän perhe kulutti aikaa

Tallinn
Tallinn
Tallinn
Tallinn
Tallinn
Tallinn
Tallinn
*Kaupallinen yhteistyö Ikaalisten matkatoimiston kanssa

Lasten kanssa reissaaminen ymmärrettävästi on erilaista kuin aikuisten kanssa, ja vaatii erilaista asennetta matkustamiseen. Kuten aikaisemmassa postauksessa kerroinkin, on potkulauta ollut kulkemisen suhteen aivan ykkönen! Esikoinen jaksaa huomattavasti pidempiä matkoja kuin kävellen, potkulautailu kun on paljon mielekkäämpää. Potkulauta vielä taittuu melko pieneen tilaan, jolloin sitä on melko helppoa kantaa mukana paikoissa, joissa ei voi lautailla.

Hotellimme oli Tallink Spa & Conference eli hotellista löytyi allasosasto. Ja meidän huoneesta oli suora näkymä allasosastolle. Arvatenkin uimassa käytiin joka päivä, ja sehän oli lapsista aivan mahtavaa! Allasosastolta löytyi pari allasta, ulkoallas, lasten allas ja kaksi poreallasta. Lisäksi oli oma erillinen saunaosasto, josta löytyi useampi erilainen höyrysauna ja perinteinen suomalainen sauna. Ikaalisten matkatoimiston kautta onnistuimme saamaan huoneen tästä hotellista, kun lähettelin matkatoimistolle sähköpostia. Ajankohta kun osui syyslomaan, niin huoneet vähenivät työpäivän aikana melkoista vauhtia. Olin kuitenkin nähnyt, että tähän huonetyyppiin olisi mahdollista saada kaksi lasta, vaikka siten että nuorempi (kaksivuotias) olisi nukkunut vanhempien kanssa samassa sängyssä. Kun meillä oli oikeasti aikaa istua näpyttelemään varaus valmiiksi, ei tällaista vaihtoehtoa enää ollut saatavilla. Sähköpostilla saatiin kuin saatiinkin Ikaalisten matkatoimiston kautta haluamamme huone. Ilman tätä palvelua emme olisikaan päässeet Tallink Spa & Conference -hotelliin.

Ensimmäisenä päivänä saatiin huone käyttöömme muutamaa tuntia erukäteen, ja menimmekin heti koko perhe pienille päiväunille. Unien jälkeen vallattiin allasosasto. Polskittuamme tarpeeksi (lapset tietenkin olisivat voineet jatkaa) lähdimme etsimään sopivaa ruokapaikkaa. Päädyimme Vapianoon, jossa olikin melkoinen kuhina käynnissä. Vapianossa käydän itse hakemassa tiskiltä ruoka, "vingutetaan korttia", joka rekisteröi kaikki ostokset. Lopuksi kortti palautetaan kassalle ja maksetaan tehdyt tilaukset. Konsepti oli hieman hankala kahden pienen lapsen kanssa, sillä toinen aikuisista jäi pitämään pöytää, lapset leikkivät leikkipaikalla ja toisen aikuisen tehtävänä oli juosta tiskiltä toiselle tilaillen ja kantaen ruokia. Päädyttiin kaikki pastaruokaan osittain tämän takia, ja silti emme syöneet kaikki samanaikaisesti. Ruokaa oli (kuulemma) maistuvaa, ja miehen mukaan paras missä Tallinnassa kävimme.

Etukäteen olin odottanut innolla hotellin aamupalaa ja ravintoloiden tarjontaa. Olimme kuitenkin koko perhe ollut melkoisessa flunssassa, ja itselläni se oli edennyt täydelliseen haju- ja makuaistin puutteeseen. Joten emme kovinkaan paljoa panostaneet ruokailuihin. Vapianossa tosin pureskelin pastassa ollutta chiliä, ja sain tuntea melkoisen poltteen suussani.

Toinen päivä aloitettiin hotellin aamupalalla, jonka jälkeen suunnattiin ihailemaan Tallinnaa kävellen. Käytiin ihailemassa vanhaa kaupunkia, sen pikkuisia kujia ja kauniita rakennuksia. Lämpimät kaakaot nautittiin ulkosalla aivan upean auringonpaisteen kera. Vanhasta kaupungista käveltiin Viru-keskukseen, jossa ruokailimme Amarillossa (ja sitä emme suosittele kenellekään). Ruokailun jälkeen kierreltiin vielä ostoskeskuksessa. Kaubamajan lastenosastolla jätettiin lapset hetkeksi hoitoon ja kierrettiin lastenvaatteet ihan kahdestaan. Aikamme kierreltyämme aikamme suuntasimme jälleen hotellille. Hotellilla vaihdoimme vaatteet kylpytakkeihin ja lähdimme allasosastolle. Tällä kertaa ostettiin myös juomat allasbaarista, aivan uusi elämys lapsille. Uintien jälkeen lähdimme syömään, tällä kertaa ihan hotellin ravintolaan. Touhukkaan päivän jälkeen uni maistui itsekullekin.

Seuraavana päivänä olikin kotiinlähtö. Aamupalan jälkeen mies ja lapset lähtivät uimaan ja minä suuntasin vielä ihailemaan Rotermannia. Tosin sen verran vajaakuntoisuus painoi, että ajatuksenjuoksu (ja kulku muutenkin) oli melko hidasta. Hotellille palailin tuntia aiemmin kuin piti. Hieman hopulla kun ajattelin olevan kiire. Ajattelin, että jotain kukkia olisi voinut kotiin ostaa, mutta siinä "kiireessä" en jäänyt niitä ostelemaan. Kipittelin hotellille ja katselin hotellihuoneen ikkunasta altailla polskivaa muuta perhettä. Uintien jälkeen lähdimme kohti satamaa ja kotimatkaa. Vaikka olimmekin liikkeellä hieman puolikuntoisina, meni aika nopeasti ja omasta mielestäni reissu olisi voinut pidempikin.

Vinkkejä lapsiperheille Tallinnan matkailuun 

Ennen reissua kyselin Varpubloggaajilta vinkkejä lapsiperheen Tallinnan matkaan. Sainkin kivoja ideoita, joita ajattelin toteuttaa. Tällä kertaa voimat eivät riittäneet, mutta vinkit olivat niin kivoja, että ajattelin jakaa ne teidän kanssa mahdollisia matkoja varten.

Ravintolasuosituksia sain sekä Urbaani Isä -blogin Markolta että Annalla -blogin Annalta. Rataskaevu 16 sai kehuja, ja sieltä pitäisi löytyä myös kiva leikkipaikka. Tämän suhteen kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä on todella suosittu ja täyteen varattu. Telliskiven ravintoloista suositeltiin Lendav taldrikia ja F-hoonea. Hinnat ovat kuulemma Telliskivellä melko edullisia. Pizzeria Controverton ruoka ja miljää saivat myös kehuja. Todella lapsiystävälliseltä kuulosti Baltijaaman torilla sijaitseva Knips & Kraaps, josta löytyy kiva leikkipaikka ja ruoka maksetaan painon mukaan.

Aktiviteetteina tai nähtävyyksinä suositeltiin Lentosatamaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Kadriorgista löytyy tivola, joka on aina auki ja tivolin vierestä löytyy lasten museo. ja lasten museosta löytyy leluja ja siellä saa leikkiä.

Ihan vain oleskelu ja hengailu Telliskivellä ja vanhassakaupungissa antavat paljon silmänruokaa, mutta ehkäpä kaatosateella ei niin mukavaa tekemistä. Telliskiveltä löytyy kuulemma myös paljon kauppoja, lastenvaatteita, sisustustavaraa, virolaisia koruja sun muuta.

Itse ihastuin hieman Tallinnaan ja haaveilen uudesta reissusta. Joskus olisi kiva käydä katselemassa jouluista Tallinnaa ja sen joulutoreja, eikä kesäkään yhtään huono vaihtoehto ole.

Lisää lukemista matkoistamme ja majoituksestamme löydät aiemmasta postauksesta Syyslomamatka Tallinnaan - matkat ja majoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!