1.11.2018

Syyslomamatka Tallinnaan - matkat ja majoitus

Tallinn
Tallinn
Tallinn
*Kaupallinen yhteistyö Ikaalisten matkatoimiston kanssa

Syysloman koittaessa lähdettiin koko perheen voimin tutustumaan eteläiseen naapurimaahamme, Viroon ja Tallinnaan. Torstaina lähdettiin ajelemaan kotoa aamulla puoli seitsemän aikoihin ja napattiin aamupala autoon mukaan. Satamaan päästiin hyvissä ajoin odottelemaan lähtöä. Ikaalisten matkatoimiston kautta pääsisi satamaan linja-autokuljetuksellakin, mutta pienten lasten kanssa koen helpoimmaksi omalla aitolla matkustamisen. Molemmat lapset ovat niin pieniä, etten voisi kuvitellakaan matkustavani Turusta Helsinkiin linja-autolla ilman turvaistuimia. Enkä niitä todellakaan raahaisi mukana! Viron puolella emme kuitenkaan ajatelleet tarvitsevamme autoa, joten jätimme sen satamaan parkkiin. Parkkimaksu tosin tältä ajalta taisi olla suurin  piirtein yhtä paljon kuin auton mukaanottaminen.

Itse olen käynyt Virossa aikuisiällä pari kertaa ja nuo matkat ovat olleet Pärnuun. Niistä aikaa on jo vierähtänyt vuosia. Tallinnaan olen viimeksi matkannut aikaa sitten (viime tammikuussa piipahdin Educa -risteilyllä pari tuntia maissa), silloin kun Tallinnasta on haettu kolmiraitaverkkareita ja cd-levyjä Mustamäen torilta. Siitä saanee melko hyvän käsityksen minusta Tallinnan matkaajana. Joten sitä suuremmalla innolla olin lähdössä matkaan, sillä tammikuisella pikapyrähdyksellä näin palasen kaunista Tallinnaan ja Varpukollegoiden reissut ja kuvat ovat herättäneet mielenkiintoni Tallinnaa kohtaan.

Ollaan muuten todettu monta kertaa meidän lapsilla parhaaksi yhdistelmäksi rattaat ja potkulauta kun tarkoituksena on kävellä ja kierrellä hieman enemmän. Isompi jaksaa huomattavasti paremmin kun saan potkutella, kulkeminen sujuu huomaamatta. Ja tietenkin tasainen kehuminen ja taitotasosta yllättyminen saa ponnistelemaan vielä vähän pidemmälle.

Tallinn
Tallinn
Meren ylitimme Tallink Megastarilla, jolla laivamatka kestää kaksi tuntia. Jahka olimme päässeet laivaan ja hieman katselleet ympärillemme, aloimme etsiä lounaspaikkaa. Burger Kingin jono oli tässä vaiheessa valtava, eikä laiva ollut edes vielä lähtenyt. Mies meni pojan kanssa jonottelemaan ja minä jäin tytön kanssa tähyilemään meille pöytää. Ruokailtuamme siirryimme leikkihuoneen puolelle, jossa matka taittui mukavasti, ainakin lapsilla. Ja aikuisilla on huomattavasti helpompaa kun lapsilla sujuu hyvin. Miehen kanssa hieman vuoroteltiin vahtivastuuta ja sillä välin toinen sai hieman kierrellä laivalla.

Syysloman aikaan leikkihuoneessa riitti kuhinaa, mutta hyvin mahduttiin sekaan. Hieman säälitti ilmapalloja väkertelevä miekkonen, joka ei saanut hetken taukoa ilmapalloista sen kahden tunnin aikana. Mutta urheasti hän jaksoi palloja väännellä. Melkoisen täynnä laiva myöskin tuntui olevan, ja Turku-Tukholma -risteilyihin verrattuna laiva tuntui melkoisen sokkeloiselta ja ahtaalta.

Tallinn
Tallinn
Tallinn
Tallinn
Majoituimme Tallink Spa & Conferencessä, pienen kävelymatkan päässä terminaalista. Huoneemme oli Double De Luxe, johon saimme parivuoteen kaveriksi kaksi junnupatjaa lapsille. Huone oli tilava, kerrankin rattaat mahtuivat hyvin huoneeseen, ja tilaa jäi parille sohvallekin. Näkymä oli suoraan allasosastolle, mikä sen hienompaa lasten mielestä. Hotelli ei sijaitse aivan ydinkeskustassa, mutta erittäin pienen kävelymatkan päässä.

Hotelli palveli meidän tarpeitamme erittäin hyvin. Hotelli on kymmenisen vuotta vanha ja heti reissumme jälkeen alkoi spa-osaston remontti. Koko hotellia uudistetaan ja remontoidaan lähiaikoina, joten mikäli sinne matkaa suunnittelee, kannattaa tästä olla tietoinen. Meidän perhe voisi ainakin vierailla hotellissa uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!