7.10.2018

Päivitetty pukuhuone (DIY-hylly)

dressing room
dressing room
dressing room
Kirjoittelinkin täällä pukuhuoneestamme ja sen kaipaamasta päivityksestä. Nyt tuo pieni pukuhuoneemme on saanut pientä päivitystä kun mies teki sinne toiveideni mukaisen hyllyn. Hyllystä olemme puhuneet jo pitkään, mutta se on saanut muhitella päässämme näihin päiviin asti. Nyt hylly on kuitenkin saatu seinälle ja sisustin pukuhuonetta pikaisesti, jotta saan teillekin kertoa projektista hieman kauniimmilla kuvilla.

Hyllyn materiaalit ja rakentaminen

Päätimme tehdä hyllyn samasta materiaalista kuin saunan lauteet, pukuhuoneessa jo oleva penkki sekä kylpyhuoneen puolella oleva jakkara. Halusimme siis leveää haapaa, ja sitä haettiinkin samasta liikkeestä kuin aiemmat materiaalit. 

Seinäkiinnitystä pyörittelimme jonkin aikaa. Välillä haaveilin konjakinvärisistä, nahkaisista ripustimista, välillä taasen pyöriteltiin tätä ideaa. runkona toimii Ikean Lack -hyllyn metallituki, jonka ostin Åblogien kirppistapahtumasta. Itse asiassa ostin koko hyllyn, mutta tuo runko oli ainoa mitä halusin ostaa. Olimme miettineet myös tuon rungon kyselemistä Ikean varaosista, josko saisi ostettua pelkästään sen. Askeltakaan emme olleet vielä sen eteen tehneet ja hyvä niin! 
shelf
shelf
Tietystä kulmasta katsottuna tuo runko hieman näkyy, joten mies maalasi sen osittain valkoiseksi, jolloin se ei pistä niin paljoa silmään kuin mustana. Itse hylly on yhdestä laudasta, jonka mies sahasi oikeaan mittaan, porasi reiät, höyläsi, hioi ja maalasi sen oikeanväriseksi. Maalina käytettiin Supi Saunavahaa (eli oikeastaan siis suoja-aine eikä maali).

Sopivaa poranterää ei tietenkään löytynyt meiltä, appivanhemmilta tai naapureilta, joten projektia varten piti ostaa yksi uusi terä. 
shelf

Hyllyn kustannukset 

Halvaksi tämä DIY-projekti ei tullut, sillä jo pelkkä puu oli melkoisen arvokasta, sillä siihen meni 65€ (vähän tuli hukkaa). Supi Saunavaha oli noin 10€ ja tuo poranterä myöskin noin 10€. Ja hyllyn runko maksoi 2€. Muut tarvikkeet löytyivät kotoa valmiina, joten niistä ei uusia kustannuksia tullut.  Hintaa hyllylle tuli siis lähes 90€. 

Nyt etsin nurkista jotain pientä sisustustavaraa tätä blogitekstiä varten, mutta vielä on mietinnässä mitä hyllylle laitetaan. Ainakin jotain pyyheitä, laudeliinoja ehkäpä, mutta vielä jotain muuta viihtyvyyden lisäämiseksi. Olen myös miettinyt jotain isompaa mattoa tuohon, mutta en sen enempää ole selvittänyt minkälaista tarjontaa on olemassa tuollaiseen kosteahkoon tilaan. 

Miten sinä sisustaisit hyllyn ja pukuhuoneen? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!