13.7.2018

Viisivuotiaan safarisynttärit

Nyt on juhlittu meidän viisivuotiasta niin sukulaisten kuin kavereidenkin kesken. Tällä kertaa vietimme molemmat synttärit arki-iltana helpottaaksemme kaikkien kiireisiä kesäviikonloppuja. Kaverisynttäreiden päivä lyötiin lukkoon melko hyvissä ajoin, jotta kaverit saatiin kutsuttua juhliin. Kutsuttavia kavereita alettiin miettiä jo toukokuussa, jotta ne päiväkotikaverit, joiden yhteystietoja meillä ei ollut, saatiin myös kutsuttua.

Kutsut 

Safaribirthday

Ennen kuin voidaan juhlia, pitää tietenkin vieraat kutsua paikalle. Kutsut taiteilin itse ystävän suosittelemalla sovelluksella. Kutsut tilasin valokuvina ja itse asiassa sukulaiskutsuja tilasin kahdella päivämäärällä kun ei vielä tiedetty kumpana juhlat pidetään. Oli edullisempaa toimia näin kuin tilata uudet kutsut, sillä itse kuvat olivat todella edulliset, postikulut muodastivat suurimman laskun.

Kaverisynttäreiden kutsusta löytyi yllä olevien tietojen lisäksi kotimme osoite, puhelinnumeroni ja päivämäärä, johon mennessä toivoin tietoa osallistuuko juhliin vai ei. Lisäksi kutsussa oli ilmoitettu, että hyvällä säällä olemme ulkona, jolloin kodeissa osattiin varautua sellaiseen vaatetukseen.


Juhlien koristeet 


Teeman keksittyäni aloin hiljalleen miettimään millaisilla koristeilla saisin luotua kotiimme oikeaa tunnelmaa. Tekokasvien lehdet olivat melko arvokkaita nopealla googlettelulla katsottuna. Tietenkin kyselin vinkkejä mammaryhmältä, josta löytyikin yhden työpaikalta roskiin joutavia pikkulehtiä. Isoimmat lehdet löytyivät Flying Tigerista euron kappalehintaan ja pikkuiset peikonlehdet Finnmarista edullisesti. Tigerista tarttui matkaan myös vihreät lahjapussit ja vihreät viuhkat.

Ideaan eläimistä lasipurkeissa törmäsin Pinterestissä ja laitoinkin ostoilmoituksen paikalliselle fb-kirppikselle. Naapuri ja äitini sieltä ilmoitukseni bongasivat, ja naapurista sain lainaan Schleichin eläimet ja äiti kiikutti muovikassillisen muovieläimiä suoraan 80-luvulta. Hiekat nappasin omalta pihalta lasten hiekkalaatikosta.

Tytön synttäreille laitoin ensimmäistä kertaan ilmapalloja roikkumaan tuohon ikkunan eteen ja samaa ideaa halusin käyttää myös nyt. Happy birthday -viirin sain keväällä Yours Mine Designilta osana Party Corner -pakettia ja tuo kultainen teksti sopi loistavasti vihreän kaveriksi. Ilmapalloja ostin yksittäin muutamassa vihreän eri sävyssä ja niiden seuraksi yhdistin valkoista ja kultaa. Kovasti yritin löytyää tuollaista puhallettavaa pientä kultaista 5-foliopalloa, mutta en löytänyt mistään! Ruusukultaisena ja hopeisena useammastakin paikasta. Netistä taisin löytää yhdestä paikasta, mutta en kuitenkaan halunnut tuosta pienestä pallosta maksaa niin paljoa postikulujen myötä. Muut koristeet olivat tässä vaiheessa jo hankittuna. Sopivasti Myllyssä ollessani huomasin Sinooperin loppuunmyynnin, jossa tuo vihreä pallo oli 40 % alennuksessa. Nappasin sen mukaani ajatellen, että taloudellinen tappio ei ole kovin suuri kultaisen tullessa eteen. Noh, ei tullut kultaista, mutta tuo vihreä sopi ilmapallojen kaveriksi mainiosti!

Jälleen kerran sekä letterboard että LuKLabelin rautakehikko saivat ylleen juhlaan sopivan tekstin. Letterboardin tekstin kopion Aijan Mini & Me -blogista, jossa vietettiin alkuvuodesta synttäreitä samalla teemalla. Haaveilin hieman samantyylisestä ilmapallokaaresta, mutta seinien teippailu ei kuulostanut hyvältä idealta. Vielä sitä hieman säälii näitä parivuotiaita seiniä. 
Safariparty
Safariparty
Safari birthday
Safari birthday
Safari birthday


Synttäriherkkuja pöydän täydeltä


Safari birthday
Safari birthday
Safari birthday
Safari birthday
Sukulaissynttäreissä hommaa on huomattavasti enemmän kuin kaverisynttäreissä. Itse asiassa laskeskelin, että sukulaissynttäreillä meillä on enemmän lapsia kuin kaverisynttäreillä, siihen vielä melkoinen määrä aikuisia. Käytännössä tämä takoittaa suurempia ruokamääriä.

Sukulaissynttäreiden pöydästä löytyi tällä kertaa suolaisena lohi-salaattikakkua sekä Parmankinkkuvoileipäkakkua, vaahtokarkki-hedelmävartaita, mansikkaista mariannekakkua, munkkeja sekä raparpericurd-valkosuklaakakkua.
Safariparty
Safariparty
Safariparty
Kaverisynttärit pystyttiin onneksi viettämään terassilla, ulkosynttärit ovat heinäkuun lapsen ehdoton etu! Nyt ensimmäistä kertaa meillä oli mahdollisuus viettää ulkosynttäreitä, sillä aiemmin piha on vielä ollut sellainen työmaa, ettei siellä ole voitu juhlia.

Vaikka herkut, kakut sun muut ovat olleet kovin odotettuja, niin ei niitä kovin paljoa tarvitse synttäreille varata. Suolaiseksi valmistin kolmioleipiä kinkkutäytteellä, ja ne jäivät lähes koskemattomiksi. Toki monet olivat varmastikin juuri syöneet kotona ja ajatukset olivat jo herkuissa. Popcorn oli sankarin toive, samaten karkit. Pöydästä löytyi myös donitseja teemaan sopivalla värillä tietenkin sekä mansikka-valkosuklaajuustokakku. Kakun koristelussa juhlatunnelmaa toivat värikkäät strösselit ja safarihenkeä tiikerit. Pari villieläintä hyppäsi myös donitsien ja popcornien joukkoon. Teemaan sopien juomana oli päärynänmakuista Hörppy -mehua.

Kaverisynttäreiden ohjelma 


Olimme varanneet kaverisynttäreille aikaa kaksi tuntia, mikä on mielestäni oikein hyvä. Vieraiden saavuttua lapset istuivat terassin sohvalle ja sankari sai availla lahjoja. Lahjojen avaamisen jälkeen siirryttiinkin herkkujen pariin. Tässä vaiheessa vielä oli hieman ujostelua havaittavissa, mutta aina yhtä loistava vessahuumori sai tämän viisivuotiaiden porukan naureskelemaan. Ja olihan tuo meidan kaksivuotias siinä loistavasti mukana. 

Ruokailun jälkeen siirryttiin aarrejahtiin. Mies kävi lasten kanssa karttaa läpi ennen siirtymistä aloituspaikkaan. Mies touhusi tässä koko ajan lasten kanssa, varmistelemassa että jokainen saa touhuta ja että homma sujuu. Karttana toimi meidän tontin ihan oikea (asema)kartta. Puuväreillä mies oli värittänyt talon, nurmikon ja terassin eri värein ja piirtänyt hedelmäpuut kartan hahmottamisen helpottamiseksi. Etsittäviä rasteja oli kuusi, ja jokaiselta rastilta löytyi yllätyspussi ja muovitasku, johon oli merkitty aina seuraava aarre. Lasten piti siis asettaa muovitasku oikeinpäin kartalle ja tulkita siitä aarteen paikka. Tämä oli jättimenestys ja lapset oppivat tämän todella nopeasti! Seuraavalle rastille juostiin hiki virraten intoa puhkuen! Itse asiassa päädyttiin heittämään hatusta pari ekstrakierrosta, sillä lapset olivat tästä niin innoissaan. Lisäksi pelailtiin jalkapalloa, tehtiin saippuakuplia ja yritettiin saada niitä kiinni. 

Yllätyspusseista löytyi jokaisesta yksi tikkari, yksi hehkutikku (sellainen mikä laivalla on aina lasten drinkeissä) sekä pieni pehmolelu. Ikeassa satuin törmäämään näihin pehmoleluihin, jotka sopivat täydellisesti juhlien teemaan. Ja lapset olivat näistä todella innoissaan! 

Safariparty
Safariparty
Safariparty

2 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!