15.6.2018

Vihdoinkin uudet astiat! (ja keittovinkki)

Astiat
Astiat
Astiat
Astiat
Astiat
Ehkä muistattekin kun kirjoittelin täällä haluavani sinisistä astioistani eroon ja tilalle jotain muuta. Tuosta tekstistä on nyt lähes vuosi aikaa ja siniset astiat ovat kadonneet taloudestamme ja tilalle on tullut valkoista.

Uutta ja valkoista 

Kuten tuossa vuoden takaisessa tekstissä ajattelinkin, uusi astiasto löytyi Ikeasta. Tässä jokin aika sitten mietimme tätä asiaa miehen kanssa ja kartoitimme hieman stiä minkälaisia astioita kaipaamme. Vanhassa astiastossa meillä oli esimerkiksi ruokalautasia kahta eri kokoa, mikä oli aivan turhaa. 

Kesäkuun alkupuolella olimme Ikeassa muuten vain, eikä tarkoituksen ollut ostaa astiastoa. Satuin kuitenkin huomaamaan, että valkoiset posliinit olivat family cardilla pienoisessa alennuksessa, joten jäimme hieman katselemaan Ikean valikoimaa. Mies sitten katsoi tarjousta hieman tarkemmin ja totesi sen olevan voimassa viimeistä päivää. 

Pienen mietinnän jälkeen kävin nappaamassa kärryt ja ladoimme niihin 12 ruokalautasta, 12 keittolautasta ja 12 murokulhoa. Päädyimme yksinkertaiseen Ikea 365+ -sarjaan, joka on muotoilultaan hieman Teeman kaltainen. Leipälautasia emme hankkineet, sillä tarvittaessa voimme käyttää laatikoista löytyvää Lumi -sarjaa. Nyt laatikostamme löytyy yhtenevä astiasto 12 hengelle ja toistaiseksi olemme olleet tyytyväisiä tähän ratkaisuun. 

Laadusta, kestävyydestä tai muusta sellaisesta en vielä osaa sanoa sanaakaan, sen aika näyttää. Ilmeisesti eivät ole uuninkestäviä kuten Teemat, mutta sitä ominaisuutta emme ole tähänkään asti tarvinneet. Vanhat astiat myin torissa ja paikallisessa fb-kirppiksellä, ja saatiinkin tilit lähes tasan. 


Vinkki herkulliseen keittoon 

Ystävän luona kyläillessä aiemmin tällä viikolla saimme todella herkullista jauhelihakeittoa, jota oli pakko tehdä toistamiseen eilen kotosallakin. Meillä syödään melko harvoin keittoja, itse kun en niistä oikein välitä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Lounaspöydästämme löytyi yksi vieras, ja keitto sai jälleen kehuja. Varsinaista reseptiä en sen kummemmin kirjoittele, aineksia meni keittoon silmämääräisesti. 

Herkullinen jauhelihakeitto 

jauhelihaa 
(uutta) perunaa 
(uutta) porkkanaa 
kevätsipulia 
vihreää parsaa 
lanttua 
leipäjuusto 

Pilko perunat, porkkanat ja lanttu sopivankokoisiksi ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Lisää pilkotut parsat ja kevätsipulit muiden vihannesten ollessa melko kypsiä. Paista jauheliha ja mausta se. Lisää jauheliha keittoon. Kun keitto on valmista, lisää joukkoon paloiteltu leipäjuusto ja anna sen lämmetä hetken. Tarkasta maku ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!