18.6.2018

Terassille kesäilmettä kukkien avulla

Terassi | terrace
Terassi | terrace
Terassi | terrace
Terassi | terrace
Terassi | terrace
Terassi | terrace
Terassi | terrace
Terassin kesäkukat ovat olleet jo tovin työn alla ja eilen kipaisin hakemassa muutaman hortensian terassiruukkuihin. Tämä on ensimmäinen kerta kun meiltä löytyy hortensiaa, viime kesän kukkina oli pelargoniaa, laventelia ja olisikohan ollut neilikkaa. Hortensiaa olen ihallut jo kauan ja olen harkinnut sitä myös pihalle kasvamaan. Tällä hetkellä olen kyllä taipumassa siihen, että hortensiaa en maahan istuta, vaan jotakin muuta. Ruukkuun päätyivät tällä kertaa valkoinen ja vaaleanpunainen hortensia pitkän pohdinnan jälkeen. Toisaalta tummemmat väripilkut voisivat tuoda kivaa särmää, mutta toisaalta pidän tällaisista herkistä väreistä.

Kukat tuovat kyllä terassille ihanaa ilmettä, kutsuvuutta ja kotoisuutta. Terassimme on melko iso ja sen sisustaminen on vielä kesken. Tai en tiedä voiko sanoa, että se on kesken, ehkäpä enemminkin se vain elää ja muovautuu eri tavoin eri aikoina.

Inspiraatiota kukkaostoksilla 

Hortensiaostoksilla inspiroiduin hieman lisää nähdessäni kaikkia ihania rungollisia kasveja. Terassimme on L-muotoinen ja tavallaan jakaantuu kahteen osaan. L:n pohjalta löytyy sohva- ja ruokailuryhmä ja pidemmaltä osalta kaksi Ikean tuolia. Nyt kukat ovat pääasiassa tuolla pitkällä osuudella ja tuolla "oleskelualueella" ei viherakasveja ole. 

Kukkaostoksilla sainkin idean tuoda jotain vihreää myös tuolle terassin osalle. Nyt haaveilenkin esimerkiksi rungollisesta eukalyptuksesta, rosmariinista tai oliivipuusta. Tuohon terassin kulmaukseen sopisi joku rungollinen kasvi tai parikin. Mietin myös sopisiko tuollaisen rungollisen kasvin kaveriksi samaan ruukkuun esimerkiksi murattia, jolloin vihreää löytyisi eri tasoilta. Toisaalta nuo rungolliset ovat näyttäviä ihan sellaisenaankin. 

Mietin myös tulisiko nämä kasvit laittaa samanlaisiin ruukkuihin kuin nuo hortensita ja petunia, vai laittaisiko jotain ihan muuta. Rungolliset näyttäsivät upeilta jonkinlaisissa koreissa tai pusseissa, mutta en tiedä kuinka käteviä ne ovat ulkona. Ja toisaalta kasveja on sitten monia erilaisia, joten olisiko kannattavaa laittaa samanlaisiin ruukkuihin, jota löytyy joku yhdistävä tekijä, eikä lopputulos olisi liian kirjava. 

Terassin reunalta maasta löytyy vielä muutama erilainen säkki, joissa kasvaa erilaisia salaatteja, niitä en ole halunnut terassille laittaa. Vaikka kuinka onkin komposiittia ja pitäisi kestää, niin jotenkin ajatus siitä, että tuollainen pohjasta märkä säkki makaisi terassille ei houkuta yhtään. Ulkonäöllisesti ne kyllä sopisivat terassille. 

Mitä kesäkukkia teidän terasseilta löytyy?

2 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!