7.6.2018

Raparpericurd

Raparpericurd
Raparpericurd
Raparpericurd
Raparpericurd
Raparperikausi on taas täällä ja ajattelinkin vinkata teille ihan superhyvän raparperireseptin! Kannattaa myös kurkata raparperipiirakan luottoreseptini täältä. Raparperia olisi saatavilla vaikka kuinka, mutta tuota supermakeaa piirakkaa ei ihan joka päivä viitsi tehdä kun se kuitenkin uppoaa omaan suuhun. Tällä kertaa kokeilussa raparpericurd, joka säilyy jonkin aikaa jääkaapissa ja jota voi myös pakastaa myöhempään käyttöön. Heinäkuussa meillä vietetään esikoisen synttäreitä, ehkäpä keksin curdista jotain sinne.

Tämä oli niin hyvää, että sitä tekisi mieli syödä suoraan purkista. Mutta yritän estää itseäni, ja testasin curdia paahtoleivällä. Olen ajatellut curdin sopivan johonkin kakkuun, lätylle, creme bruleen yllätykseksi pohjalle, jogurtin joukkoon, jäätelön kanssa...

Raparpericurd 

½ l raparperia paloiteltuna 
1 rkl vettä 
2 dl hillosokeria 
50 g voita 
½ vaniljatanko 

Laita kattilaan raparperi, sokeri ja vesi. Halkaise vaniljatanko puoliksi pitkittäissuunnassa ja vedä veitsen kärjellä siemenet tangosta. Laita sekä siemenet että tanko kattilaan. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä seosta noin 15 min. Lisää voi nokareina seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Anna curdin jämäköityä jääkaapissa vähintään pari tuntia. 

Mihin sinä olet käyttänyt raparperia? 

2 kommenttia:

  1. Meillä ainoastaan minä tykkään raparperista, muiden suuhun sitä ei saa millään. Tästä syystä harmillisen vähän tulee hyödynnettyä raparperia. Tätä tekisi mieli tehdä itselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen päässyt raparperin makuun vasta aikuisena, ei siis ole myöhäistä muidenkin oppia! Tässä vanilja mukavasti häivyttää raparperia, kannattaa ehdottomasti kokeilla!

      Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!