5.6.2018

Babyshower x3

DSC_6651
DSC_6646
DSC_6644
DSC_6643
DSC_6642
DSC_6641
Babyshower
Babyshower
Babyshower
Babyshower
Babyshower
Babyshower
Babyshower
Babyshower

Tämä kevät on ollut babyshowereiden kulta-aikaa, sillä muutaman välivuoden jälkeen olen saanut osallistua vauvajuhliin peräti kolme kertaa. Joten ajattelin kirjoitella teillekin tulevien vauvojen juhlinnasta. Olen saanut olla juhlimassa lastemme tulevaa serkkua, ystävän lasta ja työkaverin lasta.

Ideoita vauvajuhlien eli babyshowereiden tarjoiluihin ja kattaukseen

Juhlissa on ollut sekä samankaltaisuuksia että eroavaisuuksia, mutta tietenkin kaikissa on juhlittu sekä vauvaa että äitiä. Kaikki juhlat on toteutettu nyyttäreinä, jokainen on kantanut kortensa kekoon omalla tyylillään. Pöydästä on löytynyt jokaisella kerralla sopivasti sekä suolaista että makeaa, lisäksi hedelmät ovat takuuvarmoja tarjottavia.

Itse pidän siitä, että juhlien aihe näkyy jollain tavalla ruuassa. Tyttövauvojen juhlista on löytynyt tyttömäinen kakku, minikuppikakkuja vaaleanpunaisella kuorrutuksella, alkoholitonta kuohuvaa roseena hennon vaaleanpunaisen koristenauhan kanssa, irtokarkkeja vaaleanpunaisissa rasioissa.

Poikavauvan juhlissa vaaleansinistä löytyi niin ikään suklaapiirakan päältä koristerakeiden muodossa sekä yksinkertaisesta viiristä. Oreokeksit dipattiin sulaan valkosuklaaseen ja koristeltiin sopivan värisillä rakeilla.

Kattaukseen saa helposti juhliin sopivaa tunnelmaa lautasliinojen, kukkien, pompomien ynnä muiden avulla. Kevään ensimmäisissä babyshowereissa vaaleanpunainen näkyi reilusti, seuraavissa väreinä käytettiin vaaleanpunaista tyttövauvan kunniaksi, mutta väriparina oli minttu, sillä tämä äiti miellettiin mintun ystäväksi ja muutenkin ei-niin-vaaleanpunaiseksi. Joten esimerkiksi kertakäyttöastiat tilasin Yours Mine Designilta kauniin mintun, kullan ja marmorin yhdistelmänä. Pöydästä löytyi vaaleanpunaisia pompomeja, vaaleanpunainen mariskooli ja vaaleanpunaista näkyi myös kakussa.

Viimeiset babyshowerit järjestimme töissä, joten miljöö oli erilainen aiempiin verrattuna. Siitä huolimatta saimme järjestettyä mukavan yllätyksen työpäivän päätteeksi tälle tulevalle äidille. Viiri ripustettiin kattoon, pöytä laitettiin normaalia koreammaksi.

Koristeilla näyttävyyttä juhlaan 

Koristeita löytyy vaikka mitä ja nettikauppojen avulla ne ovat kaikkien saatavilla, vaikkei omasta kotikylästä varsinaista kauppaa löytyisikään. Pompomeja löytyy vaikka missä väreissä ja niitä on helppo käyttää osana koristusta. Ne sopivat sellaisenaan osaksi kattausta tai niitä voi laittaa roikkumaan joko yksitellen tai esimerkiksi osaksi viiriä. Ilmapallot ovat myöskin helppoja ja näyttäviä. Kuvissa näkyvät kirjainpallot ovat ilmalla täytettyjä ja ne roikkuvat ompelulangassa. Lisäksi laitoin ihan tavallisia ilmapalloja kirjainpallojen seuraksi.

Yhdet vauvajuhlat pidettiin kotonamme, ja tuolloin LukLabelin valkoinen rautakehikko pääsi osaksi koristusta yksinkertaisen tekstin ja vaaleanpunaisen pompomin myötä. Myös musta letterboard sai tuolloin ylleen babysowereiden onnittelutekstin ja pompomin. Tuo letterboard löytyi saarekkeeltamme, mikä toimii aina juhlissa tarjoilupöytänä.

Vaaleanpunaisten pompomien lisäksi mintunvihreä viuhka pääsi osaksi koristelua. Huolellisella säilytyksellä koristeet ovat pitkäikäisiä, tuo minttu viuhka on alunperin hankittu tyttömme ristiäisiin kaksi vuotta sitten. Yhdeltä vieraalta löytyi vielä koristeita omista babyshowereistaan, niitä ripustettiin portaiden kaiteisiin.

Vauvajuhlien ohjelma 

Pinterest on täynnä ideoita babyshowereiden ohjelmasta ja vain taivas on kattona. Oman kokemukseni perusteella voisin sanoa, että varsinaista ohjelmaa ei kovinkaan paljoa tarvitse. Syöminen ja seurustelu vievät yleensä jo melkoisesti aikaa, ja liikaa ohjelma voi tuntua suorittamiselta. Useimmiten babyshowereissa on kuitenkin arvuuteltu vauvan syntymäajankohtaa, pituutta, painoa ja ehdoteltu nimiä. Tänä vuonna yksissä juhlissa jokaiselle vieraalle oli askarreltu kortti, johon tuli näitä arvailla. Kortit jäivät sitten muistoksi. Löysin Pinterestistä myös hieman erilaisen tavan arvailla vauvan syntymäajankohdan. Tein paperille kalenteripohjan, johon merkkasin lasketun ajan. Juhlissa jokainen vieras sai leimata vauvan jalkapohjat arvaamalleen päivälle ja kirjoittaa siihen vielä nimensä. Useamman arvatessa samaa päivää, tuli päivän kohdalle vain yksi leima ja kaikkien arvaajien nimet.

Kaksissa juhlissa odottava äiti on saanut arvuutella vieraiden vauvakuvista kuka kukin on. Halutessaan tähän voi vielä yhdistää vieraiden tutustumisen, odottova äiti voi kertoa mitä kautta tähän ihmiseen on tutustunut. Myös vieraiden omaa osaamista kannattaa hyödyntää ja miettiä osaksi ohjelmaa tai lahjaa. Meillä odottava äiti sai ammattilaiselta vielä jalkahoidon juhlissa.

Mitä lahjaksi vauvajuhliin? 

Kaikissa tämän vuoden juhlissa ollaan päädytty yhteislahjaan. Vaippakakku löytyi kaksista juhlista ja vaippojen lisäksi kakusta voi löytyä muutakin. Esimerkiksi lahjakortti newborn-kuvaukseen, jonka yhdelle odottavalle äidille hankimme. Toisesta löytyi vaippojen lisäksi pieni pullo kuohuviiniä oikeaa hetkeä odottamaan sekä sushilahjakortti. Kakku oli rakennettu LuKLabelin Unicorn-pussilakanoiden päälle, ja kakun lisäksi pakettiin kuului vielä helistintä, vaatetta sekä vauvalle että tulevalle isoveljelle. Työporukalla lahjaksi valikoitui lahjakortti hemmotteluun äidille, sillä tarvikkeita ja vaatteita tulee varmasti muilta ystäviltä. Lisäksi tuleva vauva sai vielä perinteiset junasukat.

Pinterestistä löysin myös hauskoja soittolistoja, joita voi pitää vaikkapa pienenä tietovisana. Tein muutamista kappaleista oman listan Spotifyhin, joita sitten soiteltiin taustalla työporukan babyshowereissa.

Olipa ihanaa päästä taas pitkästä aikaa babyshowereiden pariin! 

4 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!