1.5.2018

Pukuhuoneen sisustus

Pukuhuone
Pukuhuone
Pukuhuone
Pukuhuone
Pukuhuone
Pukuhuone
Pukuhuone
Pukuhuone
En olekaan tainnut kirjoitella meidän pienestä, mutta arjessa todella tarpeelliseksi osoittautuneesta pukuhuoneesta. Emmekä oikeastaan edes kaipaa enempää neliöitä pukuhuoneeseemme, sillä siihen emme "turhia" neiliöitä halua käyttää. Pukuhuone on juuri sopiva meille.

Meidän pukuhuone - faktatietoa
Meillä on kylpyhuoneen ja saunan yhteydessä pieni pukuhuone, joka toimii pukeutumistilana pesujen yhteydessä ja yhdeltä seinältä löytyy pyyhekoukut. Ovella on pieni matto, jotta jalkojen vesipisarat jäävät pukuhuoneen laatalattialle eivätkä kulkeudu oven toisella puolella olevalle laminaattilattialle. Kokoa pukuhuoneella on 1,3m  x 3,2m eli hieman reilu neljä neliömetriä. Toisella pidemmällä seinällä on kaksi ovea, toinen ulos ja toinen sisälle, ja toiselta pitkältä seinältä löytyy liukuovi pesutiloihin. Lattia on samaa laattaa kuin kaikissa kosteissa tiloissamme. Jos nyt rakentaisimme, päätyisin eri laattaan tai saumaan. Kuten kuvistakin näkyy, saumat ovat jo rakennusaikana imeneet seinälaattojen saumoissa käytetyn sauma-aineen (oma tulkinta tapahtuneesta), eivätkä nuo saumat ole ikinä olleet puhtaat. Suuremmalla laatalla saumoja olisi myös vähemmän.

Pukuhuoneen sisustushaaveita
Liukuoven takia tuolle seinälle ei voi ripustaa mitään, joten se saa pysyä sellaisenaan. Mutta penkin yläpuolelle haaveilen jonkinlaisesta hyllystä, joka toisi tilaan hieman säilytystilaa ja toisaalta olisihan sillä myös sisutuksellista arvoa. Mies on luvannut hyllyn rakentaa, jahka keksin millaisen. Ajatuksissa on käyttää tuota samaa puuta kuin saunan lauteissa ja tuossa pukuhuoneen penkissä. Olen myös ajattelut yhdistää siihen nahkaa, ehkäpä vaaleaa, hyllyn kannakkeiksi.

Hyllylle voisi sitten laittaa vaikka muutaman vieraspyyhkeen, ehkäpä jonkin korin ylimääräisille pesuaineille, mitä sitä sitten keksiikin. Ideoita ja inspiraatiota siihen löytyy varmasti! Jokin helppohoitonen pieni viherkasvikin näyttäisi varmasti hyvältä.

Tänä kesänä meidän ei ole tarkoitus juurikaan "raksailla", mutta ehkäpä tämä voisi olla yksi tämän kesän projekti. Hyvällä tuurilla ehkäpä vielä alkukesän.

Olen myös miettinyt jotain toisenlaista mattoratkaisua. Ehkäpä hieman suurempaa ja keskellä lattiaa aseteltavaa. Pyöreäkin voisi olla nätti. Suurempi matto toisi pukuhuoneeseen hieman pehmeyttä. Toisaalta hyllyllä olevat tekstiilit tuovat nekin pehmeyttä tilaan. Rakennusaikana haaveilin myös jonkinlaisesta peilistä pukuhuoneessa, mutta rajallisen seinätilan takia tuo haave on oikeastaan jäänyt.

Miten sinä sisustaisit meidän pukuhuoneen? Inspiraatiota pukuhuoneista voi mielellään klikkailla kommenttiboksiin tai vaikkapa Instagramissa (@rouvay). Pinteristä bongailen varmasti myös ideoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!