9.5.2018

Luonnonmukaista kosmetiikkaa ja rutiinia ihonhoitoon

DSC_6524
DSC_6522
DSC_6514
DSC_6589
DSC_6592
DSC_6620
DSC_6621
DSC_6508
Ennen
DSC_6637
Jälkeen

*yhteistyössä ekokosmetologi Karoliina Käyhkö-Leppänen, EkoKauneushoitola Karoliina K

Minä ja ihoni
Helmikuun loppupuolella kävin Liedossa Tupalanmäen puodissa EkoKauneushoitola Karoliina K:n uniikissa kasvohoidossa. Karoliinan Uniikki holistinen kasvo- ja vartalohoito tehdään aina "tarpeen mukaan" eli tällainen ummikko kun ei tiedä ihotyyppiään tai sen tarpeita, voi hyvin varata ajan. Omalla kohdalla keskityttiin kasvoihin, mutta myös käsiin ja kaulan alueelle. En ole oikein ikinä tiennyt millainen iho minulla on, mutta olen olettanut sen olevan normaali tai hieman rasvainen, ei kuitenkaan kuiva. Sormet toki ovat olleet jo vuosia kuivat, erityisesti etusormet. Karoliinan tutkittua ihoani opin, että kuivuutta löytyy ihon alta, eikä se suoraan iholla näy. Kasvoni myös punoittavat helposti ja niissä näkyy muutenkin pientä punaisuutta. Hoidon jälkeen Karoliina antoikin minulle testiin Beauty Gardenin tuotteita, jotka rauhoittavat ihoa. Ensimmäistä kertaa kulmani muuten muotoiltiin vahalla, lämmin suositus tälle! Huomattavasti pienempi kidutus kuin nyppiminen. Tosin seuraavana päivänä oli jonkin verran punoitusta, se kannattaa huomioida jos on vaikka juhlia tulossa.


Ranskalaista luomukosmetiikkaa minun tarpeisiini
Beauty Garden on ranskalainen tuoteperhe, joka on 100% luomua. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että mikäli joku raaka-aine loppuu omasta puutarhasta, ei tuotetta valmisteta ennen seuraavaa satoa. Sitä ei siis osteta muiden tuottajien tuottamana. Testiin minulle lähti kehäkukkavoide, kurkkunaamio, pähkinä-kamomilla kuorintavoide, kamomillapuhdistus, kehäkukkaöljy, kehäkukkakäsivoide sekä kehäkukkasaippua.

Kaikki Beauty Gardenin tuotteet tuntuivat hyvältä ja iso plussa voiteiden nopeasta imeytymisestä. Ei kovin kauaa pitänyt odotella kädet rasvaisina. Ehdottomaksi suosikiksi nousi kamomillapuhdistus. Helppokäyttöinen puhdistusaine, jolla saa putsattua koko kasvot, myös silmämeikin. Pidän siitä, että homma hoituu yhdellä tuotteella. Tähän rakastuin! Myös kuorintavoide ja kurkkunaamio ovat huippuja! Ensimmäisen kerran kurkkunaamiota käyttäessä hämmästyin todella, sillä se tuoksuu aivan kurkulle.


Luonnonkosmetiikan käyttö 
Käytössä en ole huomannut eroa luonnonkosmetiikan ja "tavallisen" kosmetiikan välillä. Molemmat tuntuvat toimivilta. Mutta ideologiana luonnonkosmetiikka on aivan eri tasolla kuin luonnoton kosmetiikka. Luonnonkosmetiikassa voi joskus tuntua olevan hintalapussa hieman enemmän, mutta toisaalta siinä ei ole samanlaisia täyteaineita ja Karoliinan kanssa juteltiinkin siitä, että siinä riittää yleensä pienempi määrä. Itse epäilen kyllä välillä annostelevani liikaa tuotetta kuin tuotetta.

Beauty Gardenin myötä minulla on ollut ihonhoitorutiini. Päivittäin olen putsannut ihoni kamomillapuhdistuksella ja rasvannut kehäkukkavoiteella. Iltaisin olen voinut lisätä kosteutusta laittamalla kehäkukkaöljyä vielä voiteen päälle. Noin kerran viikossa olen kuorinut kasvoni, käsiä kerran tai kaksi viikossa. Silloin tällöin laitan kuorinnan jälkeen kurkkunaamion, ja annan sen vaikuttaa yön yli. Tällä tasolla en ole koskaan ihoani hoitanut!


Lopputulos 
Ihoni on varmasti ollut mielissään tästä ihonhoitorutiinista. Otin ennen käyntiä Karoliinalla kuvan kasvoistani, ennen -kuva, jotta ei tarvitse olla muistinvarassa. Jälkeen -kuva on otettu käytettyäni tuotteita parisen kuukautta, jotta hoidolla on varmasti ollut aikaa vaikuttaa. Itse en eroa kuvissa huomaa, mutta sanoisin että jonkinlaista eroa tunnen. Edelleen kasvoni punoittavat helposti ja sormeni ovat kuivat, mutta ehkäpä jonkinlainen pehmeys voisi kuvailla tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!