15.5.2018

Kasviksia kotiovelle kannettuna (sis.alennuskoodin)

DSC_6639
DSC_6624
DSC_6623
IMG_20180420_145043
IMG_20180420_145124
IMG_20180427_171552
IMG_20180423_163248
*yhteistyössä Kasvimaani 

Kasviksia kotiovelle kuljetettuna, kuulostaa ihanan helpolta. Täytyy myöntää, että nopealla kauppareissulla töiden jälkeen ne kasvikset tuppaavat unohtumaan. Pääsin kokeilemaan Kasvimaani kasvisboxia kahden lähetyksen verran. Kasvimaani on avattu keväällä 2017 ja syyskuussa aloitettiin boksien toimitus. Kasvikset ovat tuoreita satokauden kasviksia, jotka toimitetaan kotiovelle.

Mikä on kasvisboxi? 
Kasvimaanin kasvisboxi sisältää aina 5-7 kg kasviksia, aina vähintään viittä eri lajiketta. Boxin sisältö vaihtelee satokauden mukaan, ja syksyisin boxeista löytyy reilusti kotimaisia tuotteita satokauden ollessa parhaimmillaan. Näin keväisin saadaan vielä odotella kotimaisia kasviksia, jolloin laatikosta paljastuu kansainvälisiä hedelmiä ja kasviksia. Välillä boxi pukeutuu teemaan, kuten Halloweeniin tai pääsiäiseen.

Miksi kasviksia kotiinkannettuna? 
Tavallaan ajatus kuulostaa todella hassulta, eikö? Miksi ihmeessä tilaisin kasvikset kotiini kun kuitenkin kaikki muu täytyy kaupasta hakea? Omalla kohdalla syitä löytyy kaksi. Uusia virikkeitä ja kokeiluja kasvisten parissa sekä kasvisten määrän lisääminen ruokavaliossa. Kaupasta nappaan aina ne samat jutut, ja vielä tässä arjen kiireessa kasviksista tulee todella helposti tingittyä. Omalla kohdallani tämä tarkoittaa sitä, että ne jäävät usein ostamatta. Tähän vaikuttaa myöskin lähikauppojemme melko huono hevi-osasto.

Joten kuulostaa aika buenolta idelta, että posti tuo kotiovelle laatikollisen jonkun toisen valitsemia kasviksia. Ja täytyy kyllä sanoa, että kasvisboxia oli kutkuttavaa availla, kun ei tiennyt mitä sieltä tuleekaan.

Laatikon sisältö 
Ensimmäisestä laatikosta paljastui bataattia, lehtikaalia, päärynää, porkkanaa, sipulia, tankoparsaa, galiamelonia sekä Earth Controlin taateleita ja saksanpähkinöitä. Näistä valmistui muunmuassa lehtikaalisipsejä, kasvissosekeittoa, sipulia sujahti vapun hampurilaispihveihin ja tankoparsaa kesäiseen salaattiin, galiamelonia vesimelonin ja fetan seuraksi arkisalaattiin ja päärynää sujahti smoothieen. Näistä sipulit ja porkkanat olivat kotimaisia.

Toinen laatikko tuntui melko samanlaiselta kuin ensimmäinenkin, vaikka erojakin löytyi. Laatikosta löytyi kukkakaalia, sipulia, porkkanaa, cantaloupemelonia, tankoparsaa, bataattia sekä Earth Controlin pähkinäsekoitus sekä chiasiemeniä. Näistä grilliin ovat päätyneet bataatti ja grilliruuan seuraksi kattilan kautta tankoparsat. Pähkinäsekoitus toimi aamupalana ja matkaeväänä kun ajeltiin helatorstain aamuna Raaseporiin ja takaisin. Ajattelin kokeilla grillattua kukkakaalia, ja bongasinpa Kasvimaanin sivuilta reseptin porkkanaiseen tuorepuuroon, ehkäpä sitäkin kokeilen. Tällä kertaa kaikki laatikon tuotteet olivat ulkomaisia.

Minun kokemukseni Kasvimaanin kasvisboxista 
Olin innoissani tästä kokeilusta, erityisesti mahdollisista uusista tuttavuuksista kasvien maailmassa. Haluan inspiroitua niin arkiruuan kuin vaativampienkin ruokien suhteen. Koin pienoisen pettymyksen tunteen, kun toinen laatikko tuntui niin samanlaiselta kuin ensimmäinen. Toisaalta bataattia on vieläkin jääkaapissa odottamassa, joten ehkäpä tulee jotain uutta vielä kokeiltua (grillattu bataatti oli sekin ensimmäinen kokeilu). Kurkkasin hieman tulevien boxien sisältöä, ja ne taasen vaikuttivat melko houkuttelevilta.

Alennuskoodi kokeilunhaluisille 
Te lukijat saatte Kestotilaajan Kasvisboxin mukavalla alennuksella. Koodilla ROUVAY18 saat Kestotilaajan KAsvisboxin hintaan 14,90€ + toimituskulut 4,90€ (normaalihinta 18,50€ + 4,90 € toimituskulut)! Alekoodi on voimassa sunnuntaihin 3.6.2018 asti, ja alennus säilyy uusissa kestotilauksissa kuuden veloituksen ajan! Voit klikkailla tästä suoraan tilailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!