6.3.2018

Kaksivuotiaan synttärit

DSC_6486
2nd birthday
2nd birthday

2nd birthday
2nd birthday
2nd birthday
Viikonloppuna juhlimme kaksivuotiasta kuopustamme läheisten kanssa. Tuo kovatahtoinen, mutta niin herttainen, laulavainen ja veljeänsä ihannoiva tättähäärä.

Juhlien teema
Juhlien suunnittelu lähti Pinterestistä nähdystä kakusta, joka oli niin söpö, ettei sitä voinut ohittaa. Ja siitä kuvasta lähti juhlien teema kehittymään, vaikkei kyseessä varsinaisesti teemajuhlat olleetkaan. Kutsut tilasin Vistaprintiltä googlettelun tuloksena. Supersöpöt onnistuinkin löytämään, eikä tarvinnut kuin itse miettiä sopivat tekstit.

Koristelussa apuun tuli Yours Mine Design, jonka uuden PartyCorner palvelun testaajaksi pääsin Instagramin kautta. Elina toimitti minulle koristelupaketin, josta löytyi pompomeja, kirjainilmapallot, hohtavaa serpentiiniä, ilmapalloja, viirejä, joilla koristelin kotiamme juhliin sopivaksi. Teeman mukaisesti pöydälle päätyi vielä kaksi metsäneläintä.

Kahvipöydän herkut ja muutama mutka matkassa
Pinterestissä törmäsin myös Annin uunissa -blogin päärynäkakkuun valkosuklaakreemillä, jonka valitsin kakuksi. Tein kakun gluteenittomana Semperin Finmix -jauhoilla ja valkosuklaakreemin tuorejuuston vaihdoin vaniljarahkaan, jotta myös odottava äiti pystyi kakkua syömään. Sattumalta löysin salted caramel -maustetun sokerimassan kakun päälle, vähään aikaan en massoja ole käyttänyt enkä tiennyt tällaisen olemassaolosta. Ajattelin sen kuitenkin sopivan kakun makumaailmaan.

Melko kiireisen viikon vuoksi päädyin tilaamaan yhden suolaisen piiraan paikallisesta leipomosta. Kyllä muuten alkoi jännittämään kakun leipominen, sillä tuo tilattu piiras jäi saamatta lauantaina kun leipomon vitriini oli mennyt rikki ja lämpötila noussut turhan lämpimäksi. Onneksi juhlat olivat vasta sunnuntaina, ja yrittäjä toimitti piirakan muutamaa tuntia ennen juhlia kotiovelle. Myös koristeiden kanssa oli hieman haasteita, sillä ne eivät saapuneetkaan perjantaina, vaikka Elinalle näin oltiin luvattu hänen varmistaessa aikataulua. Mutta nämäpä toimitettiin sitten lauantaina postilaatikkoon, ja sovittiin postitse tulevan paketin palautuksesta. Loppu hyvin, kaikki hyvin, onneksi. Muutama vieras joutui viime tingassa kuumeen takia juhlat jättämään väliin, mutta vipinää ja vilskettä silti riitti.

Kakun ja leipomon piiraan lisäksi tein itse vielä yhden suolaisen piirakan, josta löytyi suippopaprikaa, tacomaustettua jauhelihaa nachojen ja tacokastikkeen kera sekä mustikka-basilikapiirakan, jonka reseptin sain hieman ennen juhlia. Googlettamallakin löytyy, suosittelen kokeilemaan. Suolaisen piirakan ohjeen sain työkeverilta, superhelppo eikä pohjaa tehdä erikseen. Reseptin löydät täältä kinkkupiirakan nimellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!