20.2.2018

Pois pinnasängystä

DSC_6467
DSC_6465
DSC_6466
DSC_6469
DSC_6470
DSC_6474
DSC_6478
DSC_6477
Millaiseen sänkyyn pinnasängystä?
Meidän lapset ovat synnytysosastolta kotiuduttaan nukkuneet aluksi äitiyspakkauksessa, joka on ollut pinnasängyssä. Äitiyspakkauksesta on siirrytty pinnasänkyyn ja pinnasängystä on luovuttu molempien kohdalla noin kahden vuoden iässä.

Esikoisen kohdalla tarkoituksena oli ostaa Ikeasta sänky, se oli valmiiksi päätetty, kunnes ostosreissulla selvisi ettei sitä enää ole. Päädyimme kiertelemään myös Kodin1-myymälään, josta sitten esikoisen sänky ostettiin samalla reissulla, sen enempää miettimättä. Sänky oli isompi kuin aiottu, tämä on 90x200cm, ihan kunnon kokoinen siis. Mutta niin se meidän pieni vaan sopeutui valtavaan sänkyynsä, eikä toistaiseksi ole kertaakaan sieltä tippunut. Pari kertaa on pienempänä löydetty lattialta nukkumasta, mutta silloin hän on sieltä kömpinyt pois.

Nyt kuopuskin on saanut isojen sänkynsä, sekin kooltaa samaisen 90x200cm. Olemme todenneet tuon aivan loistavaksi ratkaisuksi, näiden pienten kanssa kun ei tiedä koska saa pötkötellä vieressä pidempiä toveja. Tytön sänky löytyi Ikeasta, ja tällä kertaa löytö oli ehkäpä vielä parempi kuin esikoisen kohdalla. Tässä SLÄKT -sängyssä on nimittäin sekä varavuode että kaksi pientä säilytystilaa. Varapatjoja on hankalta säilyttää missään, niitä kun ei saa mitenkään fiksusti pieneen tilaan. Mutta tässäpä on oiva ratkaisu! Ja mikäli siinä lapsen kanssa tulee yötä vietettyä, on tilaa molemmille paremmin.

Tytölle ostimme vielä tuon lisälaidan, sillä tässä sängyssä ei ole reunaa lainkaan. Esikoisen sängyssä on pieni laita ja se on riittänyt hyvin. Aiemmin tytön pinnasänky oli vielä jalkapäädyssä rajaamassa sänkyä, mutta tänään kannoin sen pois sieltä. Tuo hirvitystuoli saa toistaiseksi toimia rajana.

Sänky sisustukseen sopivaksi, avuksi päiväpeitto
Tytön huoneen sisustus on tuntunut jo kauan keskeneräiseltä, liian sekavalta. Eikä tuo tunne ole mitenkään helpottanut. Nyt pitäisi löytää sopiva päiväpeitto tytön sänkyyn, väliaikaisesti laitoin siihen tuon toisen meidän makuuhuoneemme peitoista. Mietin toimisiko tuo Marimekon Räsymatto pinkeillä palloilla, veljeltä kun löytyy keltaisilla. Hieman epäilen sen olevan liian voimakas tytön huoneeseen. Esimerkiksi Hortensie -kankaan vaaleanpunainen voisi olla hempeämpi. Tytön huoneen tapetti on myös todella kirjava, jolloin päiväpeitto voisi ehkäpä olla rauhallisempi, jotta kokonaisuus olisi seesteisempi. Ja toisaalta päiväpeitossa voisi olla samaa sävyä maton kanssa kuten veljenkin huoneessa.

Mitä mieltä olette, minkälainen päiväpeitto tytön huoneeseen sopii?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!