24.2.2018

Kevät ja piha

DSC_6492
DSC_6491
DSC_6489
Täällä on vietetty hiihtolomaviikkoa mitä ihanimmassa kelissä! Kirpeää pakkasta ja loistavaa aurinkoa, täydellinen talvi! Siitäkin huolimatta tai sen ansiosta aloitimmekin puutarhahoidolliset toimenpiteet suojaamalla viime keväänä istutetut tuijat.

Me olemme tässä hommassa täysin noviiseja, eikä meillä juurikaan ole hajua miten hommat pitäisi hoitaa. Mutta sen tiedämme, että kevät on sitä kriittisintä aikaa kun maaperä on vielä jäässä ja aurinko kuitenkin jo lämmittää. Pihan tehneen yrityksen mukaan kasvit tarvitsevat suojaa pari ensimmäistä vuotta, jonka jälkeen juuret ovat tarpeeksi vahvat selvitäkseen ilman lisäsuojaa.

Tässä sitä nyt omakotitalon omistajina ihmetellään myöskin pihanhoitoa. Nurmikko saatiin kasvamaan, omenapuihin yksi omena (jonka taapero nappasi ennen kypsymistä) ja rikkaruohoja nypittiin melkoisesti.

Huomasimme myöskin, että asuinalueellamme olevaan toisen talon pihaan ilmestyi suojat heti meidän jälkeemme. Kyseisessä talossa oli tuijat jonkin verran rusehtuneet jo viime kasvukaudella, ja ne ovat samoihin aikoihin istutettuja kuin meidänkin. Muuten ei täällä vielä ole suojia näkynyt.

Meidän piha
Pihamme on todella aurinkoinen ja auringon lämmittävän vaikutuksen huomaa jo selvästi ja näinä talvisina aurinkoisina päivinä se porottaa koko paistoaikansa meidän tuijiimme. Rinteestä löytyy myös suojattavia kasveja, mutta ne ovat vielä hangen alla piilossa ja suojassa. Vielä täytyy kyllä googletella tarvitsevatko ne kaikki suojaa, vaikkakin oletamme niiden tarvitsevan sitä. Sieltä löytyy pallotuijaa, tuiviota sekä vuorimäntyä. Täältä voit katsella miltä piha näytti viime kesänä.

Toivotaan, että saadaan kasvit selviämään tästä eikä nähdä ruskeita kasveja. Yksi pallotuijaa lienee vaihdon tarpeessa, se oli puoliksi ruskea heti alkumetreillä. Puutarhafirman mukaan sillä saattoi olla mahdollisuuksia selvitä, tänä keväänä se nähdään. Aurinkoisuuden takia meitä alunperinkin varoiteltiin, että pallotuijia saattaa joutua vaihtamaan, kasvupaikka on niille hieman haasteellinen. Mutta ei mahdoton.

Joko te olette valmistautuneet tulevaan kasvukauteen? Ollaanko me ihan hassuja suojinemme helmikuussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!