29.12.2017

Yksi tarina joulukuusesta

Joulu | Christmas 2017
Joulu | Christmas 2017
Joulu | Christmas 2017
Joulu | Christmas 2017
Joulukuusemme on tänä vuonna erityinen, eikä toista moista luultavasti kotiimme enää tule. Se on nimittäin valtava!

Lähdimme ostamaan kuusta aatonaattona viime vuonna tutuksi tulleelta kuusenkasvattajalta. Viime vuoden kuusi oli todella kaunis, joten päätimme ostaa kuusemme samalta myyjältä. Kun menimme valitsemaan kuusta, oli jäljellä enää parimetrisiä kuusia ja haaveissamme oli hieman korkeampi kuusi. Myyjä kertoi, että ovat kyllä miettineet yhden kuusen kaatamista, jos se näyttäisi meille sopivalta.

Koska kuusi joka tapauksessa kaadettaisiin meitä varten, voisi se samalla olla hieman vielä korkeampi. Joten meille kaadettiin noin 4,5-metrinen kuusi. Mies lyhensi kuusen latvan "tiittiä" hieman, joten noin neljämetrisen kuusen mies kantoi sisään naapurin avustuksella.

Tähden ja muiden korkealla olevien koristeiden ripustuksessa apuna olivat A-tikkaat, eikä se aivan helpolta niidenkään kanssa näyttänyt.

Siellä se meidän kuusi ylväänä seisoo. Uskon, että koristeiden riisumisesta ja kuusen poisviemisestä tulee vähintäänkin yhtä mielenkiintoista kuin sen tuomisestakin.

7 kommenttia:

 1. On kyllä kaunis ja samaan aikaan komea kuusi. Tuollainen ei ihan joka kotiin sovikkaan.

  VastaaPoista
 2. On kyllä komea! Meillä on tavallisesti ollut aina suht pieni kuusi, noin 160 cm joka ollaan haettu isovanhempien metsästä. Tänä vuonna "repäistiin" ja otettiin kuusi joka oli noin 2 metrinen. Todettiin myös että pitäydytään jatkossakin niissä pienemmissä yksilöissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juttelin miehelle, että kyllä joku kaksimetrinenkin upealta tuossa tilassa näyttäisi, kunhan on tuuhea. Mutta varmaan sellainen kolmemetrinen on hyvä kuusenkoko.

   Ihanaa kun käytte itse oikein kuusimetsällä!

   Poista
 3. Voi vitsit Jenni! On se vaan upea!

  VastaaPoista
 4. Tiedän kaiken kuusesta joka on suuri :) Yksi vuosi ohjeistin miestä ja lapsia, että tuokaa vähän suurempi kuusi. Hyvä kun eteiseen mahtui. Mutta olihan se komea. Nykyisin pyydän tuomaan keskisuuren kuusen.

  Hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin jatkossa on varmasti keskikokoinen kuusi, mutta kerrankos kun mahdollisuus on tällaiseen kuuseen.

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!