27.12.2017

Joulukattaus 2017

Joulu | Christmas 2017
Joulu | Christmas 2017
Joulu | Christmas 2017
Hieman ennen joulua jaoinkin teille muutaman vinkin jouluiseen kattaukseen ja niiden pohjalta lähdin omaakin kattaustamme toteuttamaan. Viime vuonna kattaus koostui pitkälti havuista ja ripauksesta punaista. Tänä vuonna kattauksemme oli painottui valkoiseen ja kultaan, juhlaviin väreihin näin juhlavuonna. Vaikkakin kyllähän ne sopivat aina jouluun.

Myönnettäköön, että kattaus toteutettiin melko rivakalla aikataululla ja siitä puuttumaan joitakin yksityiskohtia alkuperäisestä suunnitelmasta. Tuskinpa kukaan vieraista sitä huomasi tai asiaa näin ajatteli, mutta nyt veti aikataulu niin tiukille, että jotain piti jättää pois. Meillä molemmat lapset ovat olleet flunssaisia ja pienemmällä olikin aatonaattona ja aattona kuumetta. Pienempi on myös ollut jo useamman viikon huono nukkuja, ja välillä ollaankin valvottu muutamakin tunti yössä. Ja syli on oikeastaan ollut hyvin pitkältä pienemmän käytössä.

Noh, hieman lähdettiin sivuraitelle, mutta siirrytään takaisin aiheeseen. Pöydältä löytyi valkoinen pellavainen pöytäliina* aseteltuna ainoastaan pöydän keskelle. "Katseenvangitsijana" toimi Ikean kakkulautanen, josta löytyi erikokoisia valkoisia kynttilöitä ja yksi Riviera Maisonin joulukynttilä kultaisin tekstein. Lisäksi Riviera Maisonin kultahileiset kävyt olivat kynttilöitä koristamassa. Liinan päältä löytyi lisää käpyjä sekä erilaisia lasisia joulupalloja.

Lautasliinat olivat harmaat, vaikkakin tarkoituksena oli käyttää valkoisia*. Niitä en vain ehtinyt silittämään, joten ajatuksesta piti luopua. Harmaat olivat silitettynä kaapissa kaulimen ympärille käärittynä. Viime vuonna taittelin lautasliinat tarkasti, tänä vuonna jälki oli rouheampaa. Kuitenkin samaiset Aarikan renkaat pääsivät tänäkin vuonna joulupöytään.

Olin tyytyväinen kattaukseen, vaikkei se ollutkaan sellainen kuin alunperin ajattelin. Haluatteko tietää mitä siitä jäi uupumaan niiden valkoisten lautasliinojen lisäksi? Käpyjen ja pallojen lisäksi ajattelin laittaa muutaman pienen havun pöytäliinan, vihreä olisi voinut toimia upeasti korostajan roolissa kattauksessa. Lisäksi ajattelin jotain koristetta tai muunlaista serviettirengasta lautasliinojen ympärille. Esimerkiksi pieni kultainen tai valkoinen joulupallo, pieni havu tai varpu, tai sitten joku kaunis nauha lautasliinan ympärille.

*tuotteet saatu Martinexilta.

2 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!