30.11.2017

Vinkkejä ja ideoita jouluiseen sisustukseen

DSC_4014
DSC_4008
DSC_4002
DSC_3989
DSC_3970
DSC_3968
DSC_3962
DSC_3816
DSC_3821
kuusenkoriste
Marraskuu kääntyy joulukuuksi ja joulunaika virallisesti alkaa. Jouluinnostus on herännyt minussa jo aikaa sitten, mutta syksy on ollut hektinen ja varsinaiset jouluvalmistelut odottavat vielä alkamistaan. Ajatuksen tasolla on tapahtunut paljonkin ja Pinterestistä olen pinnaillut lukuisia ideoita. Aivan mahtava paikka!

Viime vuonna olin vielä äitiyslomalla ja päiväunien aikaan sai melkoisesti aikaiseksi. Palataan ajassa vuosi taaksepäin, tässä teille muutamia jouluisia vinkkejä.

Lumipeti kukille

Kosteutta kestäville kukille, esimerkiksi leikkokukille saat kauniin lumipedin vedestä ja vaipan täytteistä. Niin omituiselta kuin se kuulostaakin. Viime vuonna amaryllis ja hyasintti saivat lumipedit, mutta suosittelen hyasinttiakin leikkokukkana ilman sipulia. Tästä pääset lukemaan lisää lumipedistä.

Paperipussitähdet

Portaista roikkui kolme paperipussitähteä, jotka viipyivät siinä kauan. Paperipussitähdet olivat todella helpot tehdä ja saattaa olla, että nuo samat tähdet koristavat kotiamme tänäkin jouluna. Koristeita poiskorjatessani revin pussien liiman varovasti auki, jolloin tähdet saa varastoitua pienempään tilaan. Vaatii vain yhden pienen liimauksen ennen ripustamista. Tästä voit lukea ohjeen paperipussitähtien askarteluun.

Havut kynttilöiden koristeina 

Havut olivat melko suuressa roolissa joulusisustuksessamme viime vuonna. Havut luovat joulun tunnelmaa, onhan joulukuusi niin suuri osa joulua. Ennen kuusta voi havuja tuoda sisään pienemmissä erissä. Tänäkin vuonna havut kuuluvat sisustussuunnitelmaani, toivottavasti pian ehdin toteuttamaan niitä. Täältä pääset katsomaan miten hyödynsin havuja osana jouluista sisustusta.

Joulukalenteri lapsille 

Viime jouluna kuopuksemme oli vielä niin pieni, ettei hän kalenterista ymmärtänyt mitään. Kalenteri olikin viime vuonna vain esikoiselle. Kalenterista löytyi jokunen herkku, junaradan paloja, pikkukirjoja ja muuta mukavaa pientä yllätystä. Osa kalenterin luukuista oli aineettomia, yhdessä tehtäviä juttuja. Tänä vuonna kalenteri toteutuu samalla periaatteella, tosin nyt molemmille lapsille. Nyt työssäkäyvänä erilaiset aktiviteetit täytyy miettiä hieman eri tavalla, arki-illat ovat melko lyhyitä. Mutta eiköhän sinne mukavia juttuja saada mahtumaan! Viime vuonna paketoin jokaisen luukun pieneksi paketiksi ja tarranumerot toimivat luukkujen numeroina. Tänä vuonna samaa tehtävää hoitavat valmiit paperipussit ja numerotarrat. Tästä pääset lukemaan kalenterista.

Kuusenkoristeet soodataikinasta 

Ensimmäistä kertaa elämässäni tein soodataikinaa ja siitä tein koristeita joulukuuseen. Soodataikinasta saa kauniin valkoisia koristeita melko helposti. Näille keksii myös muita käyttökohteita kuin kuusen. Tarkoituksenani on tänä vuonna esitellä teille ainakin yksi, joten pidetään vielä jännitystä yllä. Painoin kuvioita Kastehelmi -astioilla, mutta myös muita kannattaa kokeilla. Jos löytyy vaikka joku vanha pitsiliina, jonka uskaltaa uhrata. Täältä löydät ohjeen soodataikinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!