9.10.2017

Miltä näyttävät itsetehdyt betonitasot puolentoista vuoden jälkeen?

DSC_5842
DSC_5845
DSC_5844
DSC_5843
DSC_5841
DSC_5840
DSC_5839
DSC_5838
Yksi keittiösuunnittelun hankalimmista kohdista oli keittiön tasojen valinta. Laminaatti oli poissuljettu, samaten puu. Kivitasoista mietittiin täysin valkoista, mutta oikeastaan yksi keittiömyyjä sai meidät luopumaan ajatuksesta omien kokemuksiensa myötä. Asuntomessuilla näkyi betonitasoja ja hiljalleen ajatus juurtui päähän. Tekijää oli vaikea löytää, joten valmismuottien avulla valoimme tasot itse. Ensimmäisen osan tasojen valmistamisesta voit lukea tästä ja toisen osan tästä. Keittiön esittelystä löydät kuvia valmiista tasoita tästä.

Nyt tasot ovat olleet käytössä puolitoista vuotta ja ajattelin hieman kirjoitella kokemuksiamme. Itse betonitasoja tutkiessani en juurikaan löytänyt tekstejä edes hieman pidemmän käytön jälkeen. Eihän tämä puolitoista vuottakaan pitkä aika ole, mutta jotain sentään.

Edelleen olen sitä mieltä, että parempaa materiaalia emme olisi löytäneet. Olen myös tyytyväinen, etteivät tasot ole valkoiset, tuo rouhea harmaa tuo juuri oikeaa ilmettä keittiöön. Uskoisin päätyväni samaan ratkaisuun. Se mikä on hieman ollut pettymys, on ollut tasojen pinnoite. Pinnoitetta olemme joutuneet paikkaamaan jo useampaan kertaan, vaikka kolhu ei aina olekaan ollut pinnotteen rikkoutumisen syynä. Tarkkaan kun katsoo, ovat nuo paikkauskohdat havaittavissa. Pinnoitteen heikkous havaittiin jo työstövaiheessa, joten tasoja on ehkä käsitelty hellävaraisemmin kuin ilman sitä tietoa. En tiedä, mutta kyllä sitä itse hyvin varovasti pyrkii tavaroita tasoille laskemaan. Toisaalta mikä tahansa kivitaso saisi luultavasti tämän reaktion aikaiseksi. Aiemmissa asunnoissa meillä ei ole kivitasoa ollut, joten vertailukohtaa siihen ei ole.

Tasoissa on myös havaittavissa pieniä naarmuja, joita astiat ovat saaneet aikaiseksi. Nuo eivät kuitenkaan millään tavalla hyppää silmään tai häiritse käytössä. Haluan kuitenkin kertoa kaikki havaintoni muille betonitasoja harkitseville. Toistaiseksi yhtään astiaa ei ole rikkotunut tasoon kolahtaessaan, muilla tavoilla kyllä ollaan saatu jokunen lasi ja lautanen rikotettua. Mutta armoa betoni ei anna. Se on kovaa ja massiivista materiaalia. Joten mikäli joskus tulee tarvetta vaihtaa tasoja, täytyy samalla vaihtaa kaapistot. Ne eivät ehjänä säily kun betonia niistä moukaroidaan pois.

Tiivistetysti voisin sanoa, että tykkään meidän tasoista todella paljon, mutta pinnoitteen toivoisin olevan kestävämpää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!