12.7.2017

Synkeän siniset astiat

DSC_5261
DSC_5260
DSC_5259
DSC_5258
Meillä on arkikäytössä ollut sinistä Teemaa ja olen jo tovin ollut täysin kyllästynyt siihen. Sininen kausi meni joskus hieman yli ja nykyään vierastan sitä melkoisesti. Täysin käyttökelpoisiahan nuo ovat, mutta tuo syvä sininen ei kyllä tee minkäänlaista kunniaa ruualle. Mikään ruoka ei näytä hyvältä siinä. Yksi ystävä muisteli, että sinisen on sanottu vievän ruokahalua pois, se ei toisaalta olisi haitaksi. Juhla-astiastona meillä on Lumi, tosin kyllä sitä arkenakin eksyy käyttöön kun en halua sinistä lautasta käyttää.

Aiemmin en ole tällaisiin asioihin kiinnittänyt huomiota, mutta kaikenlainen esteettisyys on nostanut päätään. Nautin kauniista asioista ja esineistä, ja toisaalta kaikki tällaiset pienet yksityiskohdat kohentavat mieltä. Jouluna nautin suuresti kun sain laittaa pöydän kauniiksi, miettiä miten lautasliinat taitellaan ja niin edelleen (täältä voit kurkata miltä meillä näytti). Voisihan sitä useamminkin tehdä, mutta eipä ole tullut tehtyä. Sitähän voisikin tehdä joku päivä kauniin kesäisen kattauksen! Se ehkä vaatisi jotkut vaaleamman sävyiset lautasliinat, niitä ei vielä löydy kuin nuo harmaat. Tämä idea laitetaankin muhimaan.

Nyt olenkin alkanut miettiä astiaston vaihtoa. Ajattelin myydä vanhat pois ja ostaa uusia, vaaleita astioita tilalle. Budjetti ei kyllä millään anna myöden vaihtaa esimerkiksi muihin Iittalan sarjoihin, joten luulenpa marssivani Ikean hyllyjen ääreen. Eiköhän sieltä löydu juuri sopivat meidän käyttöön. Arvokkaampia voidaan miettiä sitten joskus kun lapset ovat isompia ja astiat pysyvät suuremmalla todennäköisyydeellä ehjänä.

2 kommenttia:

  1. Meillä oli kaapeissa myös Teemaa - keltaisena, valkoisena ja turkoosina. Vuoden alussa sain päähänpiston, että myyn kaikki muut paitsi valkoiset pois. Myydyistä astioista saadut rahat investoitiin uusiin astiohin, joita voi yhdistellä tuon kauniin ja ajattoman valkoisen Teeman kanssa. Nyt mieli lepää kun kurkistaa astialaatikoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka värit ovatkin ihana asia, niin kyllä minäkin kallistun ajattomaan valkoiseen. Voi kun joskus aikoinaan olisin ollut samaa mieltä :)

      Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!