21.7.2017

Mummolantuoksuinen Kuralan kylämäki

DSC_5421
DSC_5418
DSC_5417
DSC_5409
DSC_5401
Eilen lähdettiin lasten kanssa päiväunien jälkeen kohti Kuralan kylämäkeä pienelle päiväretkelle. Tuolla tunnelmaisessa museossa olemme käyneet kolmena viime kesänä ja varmasti menemme jatkossakin. Pakkasimme eväät matkaan ja nautimme välipalan kylämäessä, näin meillä oli enemmän aikaa olla siellä.

Lapset nauttivat leikeistä sekä päätalon lastenhuoneessa että leikkipuodissa. Saavuimme päätaloon juuri ruoka-aikaan, siellä talon väki söi perunaa ja läskisoossia ja jälkiruuaksi puolukkapuuroa. Pihan kanat ja kukko olivat myös mielenkiintoisia, ja pienempi lapsista muisti järjestää aina pienen äänenkorotuksen kun jätettiin joku paikka taaksemme. Tosin harmitus unohtui nopeasti kun pääsi seuraavaan paikkaan leikkimään. Isompi odotti kovasti lampaiden ruokkimista, aamuisella kauppareissulla olimme pysähtyneet poimimaan voikukanlehtiä lampaille, mutta pienempää lampaat pelottivat. Saimme kuitenkin lampaat syötettyä ja pienempikin rauhoittui kun välimatkaa oli tarpeeksi.

Sää oli hieman sateinen kun ajeltiin kohti Kuralan kylämäkeä, mutta perillä säästyimme pisaroilta. Liekö kylmän kesän aikaansaannosta vai oltiinko nyt aivan eri aikaan kuin aiemmin, mutta se paras kukkaloisto jäi näkemättä. Suosittelen vierailua kukinta-aikaan, silloin kylämäki on erityisen tunnelmallinen! Viime kesänä haaveilin kunnon pikinikistä Kuralassa ja tänäkin vuonna se jäi ainakin toistaiseksi kokematta. Mutta siellä se kylämäki odottaa ensi vuonnakin, ehkäpä silloin esikoista voi kiinnostaa jo kokeilla työskentelyä verstaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!