5.7.2017

Kesäkukkia terassille

DSC_5279
DSC_5278
DSC_5277
DSC_5274
DSC_5272
Tiistaina vein lapset aamulla mummilaan hoitoon ja lähdin itse kukkaostoksille. Jo tovin olen haaveillut kesäkukista terassille, mutta kahden lapsen kanssa kukkaostokset eivät yksinkertaisesti onnistu. Olinkin useamman liikkeen oven takana kurkkimassa ennen kymmentä, todetakseni niiden aukeavan meidän aikatauluun kovin myöhään. Myös kukkaruukut olivat ostoslistalla ja totesin niitä löytyvän edullisimmin Jyskistä, jonka tiesinkin aukeavan vasta kymmeneltä.

Olin etukäteen hieman googletellut aurinkoiseen paikkaan sopivia kesäkukkia,sillä pihallamme aurinkoa riittää. Valikoimat eivät välttämättä näin heinäkuussa ole parhaimmillaan, mutta siinä aikani kukkia mietiskeltyäni päädyin ostamaan perinteistä pelargoniaa sekä valkoisena että vaaleanpunaisena, neilikkaa vaaleanpunaisena sekä laventelia. En ollut varma kukkien määrästä, eihän minulla ollut edes niitä ruukkuja vielä. Vaikka jonkinlaisia suunnitelmia olinkin tehnyt.

Isoihin ruukkuihin päädyin laittamaan pelargonioita. Pitkään pohdin sekoitanko värejä keskenään, mutta päädyin istuttamaan valkoiset toiseen ja vaaleanpunaiset toiseen. Neilikat ja laventelit päätyivät sisustustikkaista tehtyyn kukkatelineeseen. Ystäväni oli tällaisen rakentanut ja ihastuin hänen Facebookiin laittamaan kuvaansa. Tarpeita löytyi vielä, joten meidänkin terassille saatiin tällainen teline. Hieman jäi kukkia puuttumaan, sillä yksi pussukka odottaa vielä täyttämistään ja edullinen hinta houkutti ostamaan vielä toisen tuollaisen matalan ruukun.

Olen niin innoissani terassista! Hiljalleen se muuttuu viihtyisämmäksi, jospa miehen lomalla voitaisiin siinä hieman istuskella ja nauttia sen olemassaolosta. Nurmikin on jo siinä kunnossa, että lapset voivat siinä leikkiä. Tosin mahtaako sellaista hetkeä vielä olla, että me vanhemmat voimme vain istuksella ja katsoa lasten leikkimistä.

2 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää terassilla ja kivoja kesäkukkia olet laittanut :) Hyvää huomenta torstai aamuun :)

    VastaaPoista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!