8.6.2017

Pihahommien päivitys

DSC_4638
DSC_4637
DSC_4636
DSC_4634
DSC_4632
DSC_4631
DSC_4639
Pihahommat ovat taas edistyneet ja pikkuhiljaa ulkona alkaa näyttämään siltä, että tämän kesän urakka on voiton puolella. Tulopiha jää toistaiseksi sepelin valtaan, pinta (laatta tai asfaltti) laitetaan sitten joskus hamassa tulevaisuudessa.

Mies on ahertanut nurmikonreunakivet paikoilleen ja terassista uupuu enää kaiteet. Tosin niissä on melkoinen homma kun puut pitää maalata pariin kertaan ennen paikoilleen laittamista. Nurmi on kylvetty ja sadettajat laulaneet lähes päivittäin. Meillä ollaan ihan kiitollisia näistä muutamien päivien sateista.

Kolme timanttituijaa istutettiin näkösuojiksi ja niiden viereen istutin ihan itse rungollisen syreenin. Syreenin viereen jäi vielä tilaa muillekin kasveille, kun päätimme että nurmea on aivan turha sinne laittaa. Hankala paikka leikata eikä muutenkaan mitenkään tarpeellinen. Mutta nyt pitäisi keksiä mitä siihen laittaisi! Hortensia houkuttaisi, samaten jotkut liljat tai pionit. Mutta minua mietityttää sopivatko ne tuollaiseen "tilaan". Mies ehdotti perimmäiseen nurkkaan raparperia, tietää että haluaisin sitä johonkin. Meillähän tuli täyttömaan mukana pari raparperia ja viime kesänä niistä leivoinkin piirakkaa. Mutta maata myllettäessä ne ovat entisiä.

Lisäksi pihalta löytyy kaksi omenapuuta, toinen on Lavia ja toinen on Huvitus. Suurta satoa ei vielä muutamaan vuoteen ole luvassa, mutta joskus sitten. Itse lähinnä odotan josko saataisiin muutama omenankukka nähdä.

Terassi päädyttiin tekemään komposiitista, toivon todella että on hintansa arvoinen! Kyllähän se kirpaisee kukkaroa todenteolla, mutta jos se oikeasti on huoltovapaa ja säilyy kymmeniä vuosia, on se maksanut itsensä takaisin. Pitkään pohdimme myös miten terassilaudat asetellaan, sillä komposiitti elää melkoisesti lämpötilan mukaan, ja olimme kuulleet joillekin tulleen melko suuria rakoja asentamisen jälkeen. Päädyimme asentamaan (eli mies teki) tasaisin välein yhden laudan poikittain, jolloin kaikki saumat ovat yhdessä kohtaa. Toivottavasti ymmärrätte mitä tässä yritän kertoa, tuntuu että sanat katoavat.

Vielä hieman terassissa on tekemistä, tuo yksi pieni kohta ja kaiteiden asentaminen. Kaiteet ovat työläs vaihe, ne pitäisi ensin saada maalattua. Tuollaisen rimotuksen maalauksessa menee tovi jos toinenkin, mutta toivottavasti saadaan jotenkin tehokkaasti ne maalattua.

Aiemmat päivitykset pihahommista löydät täältä, täältä ja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!