17.5.2017

Piha edistyy ja suunnitelmat tarkentuvat

DSC_4513
DSC_4519
DSC_4518
DSC_4517
DSC_4516
DSC_4515
DSC_4514
DSC_4521
DSC_4522
DSC_4525
DSC_4526
DSC_4527
Täällä pihahommat ovat edistyneet huimasti, kuten kuvista näkyy! Täältä voit kurkata tilannetta vähän aikaa sitten. Mullat on levitetty, aita istutettu ja tuo murheenkryyni eli rinne, piennar miksi sitä sanotaankaan, on kunnossa.

Olen todella tyytyväinen tuohon rinteen lopputulokseen. Mietitiin kaikenlaisia vaihtoehtoja ja vahvimpana ehdokkaana oli hake ja havukasvit. Hake vaihtui kiveen, joka varmasti miellyttää meitä enemmän kuin hake. Rinteestä halusimme mahdollisimman helppohoitoisen ja melko edukkaan. Kivi on louhittu Paraisilla eikä se sisällä punertavaa kiveä. Kivet ovat myöskin kulmikkaitaeikä pyöreitä, pyöreää kiveä emme halunneet. Saattaa kuulostaa pikkumaiselta, mutta itselle tätä tehdään. Havuiksi valikoitui pallotuija, tuivio ja vuorimänty. Lisäksi muutama hyväkuntoinen luonnonmänty jätettiin paikoilleen. Rinteestä kaivettiin myös mahdollisimman paljon kalliota esiin, jota löytyi yllättävän paljon. Lopputuloksen halusimme olevan maastoon ja talon tyyliin sopiva.

Nurmi kylvettäneen tällä viikolla, nyt kun mies on saanut nurmikon reunakivet asennettua. Lisäksi autotallin kulmalle istutetaan kaksi omenapuuta ja terassin viereen vielä kolme timanttituijaa näköesteeksi. Tänään olenkin lueskellut eri omenalajikkeista, pitäisi päättä mitä puita haluamme. Kesä- ja herkkuomena ollaan saatu jo rajatuksi, mutta vaihtoehtoja on edelleen hurjan paljon. Kirjoittelin ylös eri vaihtoehtojen ominaisuuksia, josko se helpottaisi päätöksen tekemistä. ja varmasti myös kysytään ammattilaisilta apua. Ajattelin, että ainakin toinen puu saisi olla punaista omenaa, ne ovat kauniita. Ehkäpä toinen voisi olla keltaista. Naapurilta kuulin myös perheomenapuusta, jossa voi kasvattaa useampaa lajia samassa puussa. Sitäkin täytyy harkita.

Terassin kulmalle haaveilen syreeniä. Rungollinen voisi sopia siihen, vaan minkä värisenä! Ja tietenkin haluaisin kaivaa sen kuopan nyt heti, mutta kun mies vielä tekee terassia siinä. Nyt jos siihen syreenin laittaisi, ei se varmasti selviäisi hengissä vaan olisi katkipoikki ensimmäisenä päivänä. Hortensiakin olisi kaunis...

6 kommenttia:

 1. Onpas kauniin ja siistin näköistä jälkeä saatu aikaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä heti tuli talokin eri tavalla esiin kun piha siistiytyy.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olemme tyytyväisiä lopputulokseen, varsinkin kun se aiheutti harmaita hiuksia!

   Poista
 3. Todella kiva piha teillä, ihana tuo rinne! :) Helppohoitoisuus on kyllä näin lapsiperheessä ainakin ihan ehdoton. Ainakin jos on yhtä laiska kuin minä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, lapsiperhe ja viherpeukalo olematon.

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!