18.3.2017

Kevät ja pihasuunnitelmat

DSC_4369DSC_4371
DSC_4377
DSC_4378
DSC_4376
DSC_4370
DSC_4366
Talvi ja lumet alkavat toivottavasti olemaan jo takana ja kevät tekee tuloaan. Meidän kohdalla tämä kevät tarkoittaa pihapuuhien aloittelua. Nyt saa sisustaa myös talon ulkopuolella! Koko pihaa ei missään tapauksessa saada tänä vuonna valmiiksi, aika ja raha rajoittavat toimintaa. Tällä hetkellä meidän piha on aivan alkutekijöissään. Täytemaat on tasoitettu ja muutama kivi tasoitettaessa siirrettiin ainakin lähelle lopullista paikkaansa.

Varsinaista suunnitelmaa emme pihasta tilanneet, sillä meillä oli melko hyvä näkemys mitä haluamme. Kaipasimme kuitenkin ammattilaisen mielipidettä muutamaan hankalaan kohtaan tontillamme. Yksi suuri murhe on ollut tontin jyrkkä reuna, jolle on jotain tehtävä. Mikään ei tuntunut sopivalta vaihtoehdolta, mutta eiköhän siitä hyvä tule. Tai suunnitelma on hyvä, kunhan se on toimiva. Toiveissa on suhteellisen luonnollisen näköinen lopputulos. Havuja ja kiveä, joita tuossa luonnostaankin jo on. Toinen murhe on ollut välttämätön aita. Kun haluaa huoltovapaa, tyylikkään eikä liian raskasta ja vielä budjettiin sopivan. Tässä kohtaa kompromissi oli välttämätön. Siihen tulee tuijia, joka ei nyt ihan huoltovapaa vaihtoehto ole.

Haluamme pihasta avaran, jotta siinä on hyvää tilaa leikeille. Iso nurmialue, johon sitten ehkä joskus voi jotain istutuksia tai muuta laittaa. Muutama tuija tulee myös "näköesteeksi", vaikka omasta mielestä sellainen ei ole välttämätön. Mutta uskon niiden tuovan pihaan kivan pienen lisän, joten en tästä näköesteasiasta ole miehen kanssa kinastellut. Muutama omenapuu pihalle myös istutetaan, mutta siinä saa toistaiseksi olla pihalle tulevat istutukset.

Naapurin ja meidän tontin rajalle tulee pieni kivimuuri (muuri kuulostaa ihan kamalalta ja massiiviselta!), sillä rajalle on välttämätöntä tehdä jotain. Terassi kuuluu myös tämän vuoden suunnitelmiin. Joskus hamassa tulevaisuudessa olisi ihanaa saada siihen pieni lasitettu osio, mutta nyt se ei sovi budjettiin. Jos vaikka joskus voitettaisiin lotossa. Tässä kun matkan varrella haaveita tulee näköjään lisää. Tuollaisesta lasiterassista ei olla ikinä puhuttu tai haaveiltu ja nyt se salakavalasti on hiipinyt mieliimme.

Mitä sitten jää tekemättä? Laatoitus tai asfaltointi. Se tehdään aikaisintaan vuoden päästä, jos vielä silloinkaan. Katsotaan sitä jahka ollaan saatu muut hommat pois alta.

2 kommenttia:

  1. Onpa hieno talo ja piha mihin on mahdollista tehdä mitä vaan :) asutteko sattumoisin yli-maariassa? Ihan sen näköistä aluetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Nyt on kaivuri aloittanut mylläämisen :) Ei asuta Yli-Maariassa, mutta samanlaista seutua kyllä.

      Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!