16.3.2017

DIY pääsiäiskoriste

DSC_4365
DSC_4360

DSC_4361
Lapset nukkumassa, kasvonaamio kasvoilla, höyryävä tee kupissa ja hetki blogille. Kun tuijottaa tiukasti ruutua, ei ehkä huomaa lattialla lojuvia sohvatyynyjä, leluja siellä täällä, sotkuista pöytää ja ties mitä lie. Mutta nyt haluan tehdä tämän enkä siivota.

Pääsiäinen hiljalleen kolkuttaa ovella ja sen mukana pääsiäissisustus (mies varmaan sai hepulin kun tämän luki). Meillä ei pahemmin ole pääsiäistä tuotu kotiin, mutta nyt oman talon ja lasten myötä on pieni pääsiäisinnostus vallanut minut.

Vielä en sen enempää pääsiäistä ole sisutanut, mutta tämä vastaantullut idea oli pakko testata ja jakaa teidän kanssa. Itse ainakin tykästyin kovin!

Pinterestissä vastaan osui kipsimunat ja tarkoitus oli sellaisia yrittää tehdä. Työkaverillekin hehkutin kipsimunia, ja seuraavana päivänä hän vinkkasi minulle vessapaperimunista. Luit oikein, vessapaperi.

Tarvikkeet
1 dl vettä
1 dl sokeria
vessapaperia
sumutinpullo
ilmapalloja
kulhoja

Puhalla ilmapallot sopivan kokoiseksi. Kiehauta vesi ja sekoita sokeri joukkoon. Sekoittele kunnes sokeri on kunnolla liuennut. Kaada vesisokeriseos sumutinpulloon. Sumuttele ilmapallo kosteaksi ja ala taputtelemaan vessapaperia ilmapallon päälle. Sumuttele paperi ja lisää uusi kerros paperia. Tee ainakin kaksi kerrosta, ehkäpä peräti kolme tai neljä. Jätä ilmapallo kuivumaan sopivaan kulhoon solmu alaspäin. Omasta mielestä paperia oli helpompi taputella kun piteli palloa toisessa kädessä, mutta pallon voi pitää koko ajan kulhossa.

Kun muna on kuivunut, tee ilmapalloon pieni reikä ja anna tyhjentyä rauhassa. Leikkaa saksilla siksakkia munan reunaan ja paina hellästi munan pohjaa esimerkiksi lasilla, jotta saat pohjaan hieman tasaista. Pysyy sitten paremmin pystyssä. Itse painoin munaa varovasti pöytää vasten, jolloin pohja muotoutui sopivasti. Täältä löydät alkuperäisen ohjeen.

Sisään sujautin narsissin ruukkuineen, ja toinen vielä saa jäädä odottamaan täytettä. Vessapaperimunan pinnasta tuli melko epätasainen, kipsimunasta saanee tasaisemman kun vähän näyttää hiomapaperia. Nämä materiaalit kuitenkin löytyvät helposti, meillä peräti sattui olemaan muutama ilmapallokin.

Homma oli helppo, mutta siivoa jäljet nopeasti! On todella tahmaista tuo sokerivesi. Itse suoritin askartelut kodinhoitohuoneen altaassa, joten siivoaminen kävi melko helposti ja nopeasti.

Joko muut ovat aloittaneet pääsiäisvalmistelut?

2 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!