10.2.2017

Naisten sisustusilta

DSC_4219DSC_4218DSC_4213DSC_4212DSC_4202
Aninkaisten Tapetti ja Väri järjesti torstaina ensimmäisen Naisten sisustusiltansa, jonne Unelmalandian Doris pyysi minut kaveriksi. Illassa kuultiin Tomi Kouvolan sisustusvinkkejä, nautittiin hyvästä ruuasta ja juomasta sekä pääsi keskustelemaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Omalla kohdalla illan kohokohdat olivat Tomi ja sapuskat.

Tomi kertoi muutamia vinkkejä sisustukseen ja sen hallintaan sekä tulevia sisustustrendejä. Vaaleat värit alkavat väistymään tummempien tieltä (ei kyllä varmastikaan meidän kotona) ja esimerkiksi tummansininen ja -vihreä nostavat päätään. Kupari onkin jo tovin ollut pinnalla ja nyt myös messinki tekee tulemistaan. Varovaisesti Tomi myös veikkasi 90-luvun kromin hiljaista esiinmarssia. Tapeteissa kirjavat ja kuviolliset tapetit nousevat esiin.

Mitäs muuta kuin värejä Tomi sitten vinkkasi. Noh, siivoamisesta. Suursiivous tulee tehdä tasaisin väliajoin, ja ihan kaikkia lipastoja myöden. Useat valittavat säilytystilojen vähyyttä, mutta kaapit ovat pullollaan tarpeetonta tavaraa. Ovi toimii kahteen suuntaan, jos siitä tulee tavaraa sisään, täytyy sitä joskus mennä uloskin. Muuten eivät minkään talon neliöt riitä.

Koti ei myöskään saa olla ankea. Ja siihen ankeuteen me suomalaiset olemme hieman taipuvaisia. Valitaan tuttu ja turvallinen beige tai harmaa, mutta väreilläkin voisi vähän leikkiä. Ehkäpä meillä on hieman sitten ankeaa, onhan täällä melko valko-harmaata. Mutta me viihdymme, ja se on jokaisen sisusuksen tärkein asia.

Valaistus on myös tärkeä osa sisustusta. Himmennettävät valot ovat oivia, niillä kun voi säätää valaistusta haluamakseen. Tomi kehoitti myös tarkastamaan, että valaisimissa on tarpeeksi voimakkaat polttimot. Pikkuhiljaa voisi kuulemma laittaa niitä kynttilöitä takaisin kaappiin ja kaivaa jotain muuta esille. Mutta minä ainakin ajattelin vielä nauttia kynttilöistä. Hyvin sopivat tulppaanien viereen.

Matot ovat melko ohuita paksujen mattojen sijaan, ihan kaikissa huoneissa. Jonkin aikaa erityisesti olohuoneissa suosittiin paksuja mattoja, mutta nyt ohuet matot valtaavat olohuoneetkin.

Vaikka voimakkaat värit tekevät tulemistaan, tulee meidän kotimme päääilme olemaan vaalea. Enkä myöskään ole täysin päässyt yli aiemmasta sinisestä vaiheesta, joten on vaikea kuvitella meidän kodissamme tummaa sinistä. Paitsi ehkäpä lakanoissa, niitä kyllä olen katsellut. Sellaisia indigon värisiä pellavalakanoita, ne kyllä ottaisin kotiimme ilolla.

Miltä teidän mielestä kuulostaa kevään sisustustrendit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!