24.1.2017

Unelmien koti: sauna

Yhteistyössä Pyyhekauppa Lina

Heipähei! Pitkästä aikaa ollaan saatu jotain taas valmiiksi ja on aika esitellä meidän valloittava sauna. Rakastan sitä! Sauna sijaitsee talon päädyssä alakerrassa. Saunan malli ei ole arkkitehtikuvien mukainen, mutta liitin pohjakuvan silti tähän mukaan lähinnä helpottamaan saunan sijainnin hahmottamista.

Minulle oli hyvin varhaisessa vaiheessa selvää, että haluan vaalean saunan. Valoisan ja avaran, talon tyyliin sopivan. Perinteiset lauteet eivät silmää miellyttäneet, halusin jotain muuta. Asuntomessuilta, Pinterestistä ja asuntonäytöistä tarttui mukaan ideoita ja hiljalleen näkemys omasta saunasta rakentui.

Saunaseinä on täysin lasinen ja itse saunasta ei löydy lampun lamppua. Pesuhuoneen puolelta tulee valoa tarpeeksi saunaan, eikä tarvitse edes kaikkia valoja laittaa päälle tai täydelle teholle. Kyllä niitä pohdittiin ja pähkäiltiin, mutta olen ratkaisuun tyytyväinen.

Kiukaaksi valikoitui Tulikiven Kuura 2, joka on todellinen kaunokainen. Täytyy kyllä sanoa, ettei se pääse täysin oikeuksiinsa meidän saunassa kun iso osa sen kauniista pinnasta ja rungosta jää lauteiden alle. Kiukaan ohjauspaneeli löytyy pukuhuoneen puolelta, saunan saa näppärästi päälle ilman kulkua pesuhuoneen kautta saunaan. Kaunis on myöskin tuo ohjauspaneeli. Sen olisi saanut myös upotettua seinään, mutta meillä päätös kiukaasta tehtiin liian myöhään ja kiviseinä oli jo valmiina.

Lauteet ovat leveät, ja ensimmäisten saunakertojen jälkeen todettiin miehen kanssa isompien laudeliinojen olevan tarpeellisia. Asuntomessuilla törmäsin hamam-pyyhkeisiin ja ajattelin niiden olevan tarpeeksi isoja ja materiaaliltaan laudeliinoiksi sopivia. Pyyhekauppa Linasta saatiinkin muutamat hamam-pyyhkeet meidän saunaan. Nyt mahtuu kunnolla koko perhe laudeliinojen päälle.

Minä rakastan meidän saunaamme ja olen siihen tyytyävinen. Mutta kyllä siinäkin (ainakin miehen mielestä) puutteensa on. Sauna on melko korkea ja lauteet nousevat melko ylös. Tässä kohdin olisi pitänyt pitää oma pää eikä arkkitehdin. Saunan ikkuna laitettiin samaan linjaan muiden ikkunoiden kanssa, joka sai aikaan sen, että nähdäkseen ulos saunoessaa, piti lauteet rakentaa melko korkealle. Nousu lauteille on myöskin siis melko korkea. Ja se ihana kiuas jää hieman piiloon. Toisaalta lauteiden alta on melko helppoa pestä lattioita kun korkeutta on mukavasti.

Siinäpä se, meidän sauna! Pesuhuone on vielä keskeneräinen, palataan siihen sitten joskus kun se on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!