12.12.2016

Superhelpot kynttilänkoristeet

Facebookin jouluryhmässä näin kivan toteutksen kirkkaista lasipulloista kynttilänjalkoina. Ja siitähän se idea taas lähti. Samalla kun vein tytön pihalle nukkumaan, nappasin sakset mukaan ja marssin omalle pihalle pikkukuusien kimppuun. Meidän tontilta löytyy varmasti kymmeniä kuusenalkuja, joten materiaalia riittää. Jossain vaiheessa niitäkin on karsittava reilulla kädellä, eivät nimittäin mahdu kasvamaan, sen verran paljon niitä on.

No mutta takaisin kynttilöiden pariin. Koska meiltä ei kotoa löytynyt tyhjiä kirkkaita viinipulloja, päätin käyttää kahta mehupulloa, joista on tiivisteet hapertuneet pois. Sillä tämähän piti toteuttaa heti. Mielessä kyllä käväisi ajatus viestistä meidän kujan viestirinkiin, kunnes muistin nämä. Eli hanki kirkas lasipullo (niin monta kuin haluat), nappaa kuusenhavut (miksei mäntykin), sujauta havut pulloot ja laita kynttilä korkiksi. Kynttilöitä asetellessani mietin, josko laittaisi punaiset kynttilät. Mutta katsotaan sitä sitten seuraavaksi. Valkoinen toimii aina.

Ajatuksena oli kietoa havuja juuttinarulla myös ison kolmisydämisen kynttilän ympärille. Ulkonäkö ei kuitenkaan miellyttänyt, ja mallailin havua tuohon alustalle makaamaan. Sekään ei näyttänyt hyvältä ja kokeilin havua hieman kynttilän alle. Ja niin syntyi idea havupedistä. Saappaat jalkaan, sakset käteen ja nappaamaan muutama havu lisää. Tykkään!

Nämä yksinkertaiset, mutta ainakin omasta mielestäni superkauniit koristelut sujuu keneltä tahansa, joten rohkeasti vaan havumetsälle!

4 kommenttia:

 1. Aina yhtä turvalliset korkeat kynttilät ikkunanlaudalla lapsiperheessä....

  VastaaPoista
 2. Mä laitoin vielä vettä pulloihin, jos oksa pysyis siten hyvänä ja muodossaan.
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan huono idea. Mä jo pohdin, että mitenköhän ton oksan saa sitten pois, mutta totesin että kyllä sen sitten kuivana saa, neulasetkin jäävät hyvällä tuurilla pulloon :)

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!