16.12.2016

Joulupöytään chai-maustetut marengit

Tein jouluteemaisiin babyshowereihin kuusimarenkeja ja kehittelin vielä tuota ideaa hieman eteenpäin. Muistan joskus lukeneeni Facebookin feedistä kaverin tekemistä chai-marengeista, ajatuksena joskus tehdä sellaisia. Viime viikolla sain ostettua pullollisen chai-siirappia, joten oli aika laittaa idea testiin.

Chai-marengit
4 huoneenlämpöistä valkuaista
2½ dl sokeria
1 tl perunajauhoa
1 tl etikkaa
3 rkl makusiirappia (chai)
keltaista ja sinistä geeliväriä
koristerakeita

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten sokeria vähitellen. Loppuvaiheessa lisää perunajauho sokerin mukana. Värjää massa tasaiseksi ja vatkaa vielä etikka joukkoon. Pursota marengit haluamasi muotoon, ripottele päälle koristerakeet ja paista 100 asteessa (kiertoilmalla) noin tunti.

Osasta tuli kauniimpia ja osasta vähemmän kauniita. Babyshowereihin liimasin pallot yksitellen paistamisen jälkeen ja nyt kokeilen josko kestäisivät paiston ja ripottelin ne ennen uunia. Liimaamalla saa kyllä kauniimpaa jälkeä, kuten viimesestä kuvasta huomaa. Joko pallot olivat kaikki "latvassa" tai juurella. Eikä tuo ihan täydellisesti kestänyt paistoa. Mutta hei, käsintehty!

Nyt pähkäilen esillepanon kanssa. Ajattelin laittavani ne ihan vain väliaikaisesti tuohon kakkukupuun. Mutta se näyttääkin tosi kivalta (kuvat eivät tee oikeutta). Mutta kun olin suunnitellut kakun tuohon. Hmmm.

Ps. Ne esittävät joulukuusia, jos se ei kuvista välity.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!