2.12.2016

Joulu on antamisen aikaa


Otsikon on varmasti lähes kaikki kuullut joskus jossain yhteydessä. Suurella osalla ihmisistä onkin tapana muistaa jouluna läheisiään, kuten myös meillä. Mutta on olemassa iso joukko ihmisiä, joille muistaminen on taloudellisesti hyvin haastavaa. Ja niiden ihmisten joukossa on paljon lapsia, joita joulupukki ei välttämättä muista vaikka kuinka kiltti olisikin ollut.

Meidän perhe kantaa kortensa kekoon myös näille lapsille. Tapoja auttaa on monia, ja me osallistumme Joulupuu-keräykseenn. Joulupuu on helppo (vaikkakin viime vuonna olin myöhästyin), sillä kaupassa on joulukuusi, jossa roikkuu pakettikortteja. Korteista löytyy lapsen sukupuoli ja ikä sekä mahdolliset toiveet tai rajoitteet lahjaa ajatellen. Puusta voi valita sopivan kortin, hankkia lahjan ja palauttaa paketoituna kortin kera.

Nappasin puusta mukaan kortin kolmevuotiaalle pojalle, samanikäinen kuin oma poikamme. Jäin tosin miettimään, että ehkäpä pitäisi muistaa jotain teini-ikäistä, pieniä kun on niin helppo muistaa, että ehkäpä teinit jäävät vähemmälle huomiolle. Tavallaan teini on melko helppo, lahjakortti esimerkiksi vaateliikkeeseen toimii varmasti. Eikä summan tarvitse olla huikea, alennusmyynnistä joulun jälkeen voi kotiuttaa vaatetta mukavampaan hintaan.

Onko teillä ollut tapana jakaa joulumieltä myös muille? Joulupuusta voit lukea enemmän täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!