24.11.2016

Joulukorttikuvaukset

Ideahan lähti liikkeelle siitä, kun ystävä lähetti kuvaviestin omista joulukorttikuvauksistaan, aloittaen sanoilla "Tiedäthän sen Facessa kiertävän Tein itse ja säästin -jutun?". Ja mietin, että miksipä ei. Kyllä sieltä varmaan joku kohtalainen osuma tulee.

Ajattelin, että sukulaisille ja kummeille olisi kiva laittaa kortin mukaan jouluinen kuva lapsista. Esikoisen ensimmäisenä jouluna tehtiin samoin, kaikkia korttien vastaanottajia emme lastemme kuvilla muista. Vain niitä, joita se ehkä oikeasti kiinnostaa. Meidän lapsettomat ystävät eivät välttämättä halua kuvia lapsistamme, kun taas isovanhemmille, isoisovanhemmille, kummeilla jne. kuva taas saattaa olla mukava muisto.

Asettelin kuvauspaikan suhteellisen valmiiksi ennen lapsia. Isompi lahjottiin pillimehupalkinnolla, joka toimi hyvin. Pienempi taasen on melko helppo tapaus, uskoin pärjääväni. Yhtään täydellistä tai edes lähes täydellistä osumaa en useasta yrityksestä huolimatta saanut. Vaikka kuinka sanoin esikoiselle, että katsoo kameraan eikä välitä mitä sisko tekee, eksyi katse aina siskon hassutteluihin. Tästä johtuen katseet ovat enemmän kuin huvittavia. Toinen taasen tietenkin lähti ryömimään sun muuta, ja isompi perässä. Jompikumpi on koko ajan liikkeessä, joten aina toinen on suttuinen.

Katsotaan koostanko näistä jonkun kollaasin, yritänkö vielä uudestaan, tyydytäänkö johonkin näistä vai unohdetaanko koko juttu.

Halukkaat vapaaehtoiset saavat myös tulla kokeilemaan, josko onnistuisi paremmin. Mites teillä, onko yhtä epätoivoisia yrityksiä? Yritän myös kirjoitella välillä jostain muusta kuin joulujutuista. Se vaan on niin kovin vaikeaa! Ainakin meidän joulukalenterista olisi tarkoitus lähiaikoina kirjoitella, mikäli joku vielä kaipaa ideoita. Se ei vaan ole vielä valmis, voiton puolella kylläkin.

2 kommenttia:

  1. Mulla on pulma, että askarrellaanko itse vai räpsinkö kuvia ja teetän niistä kortit. Kohta pitäis vissiin tietää mitä tekee. :D

    VastaaPoista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!