3.11.2016

Elämäni ensimmäinen soodataikina

Törmäsin soodataikinaan ensimmäistä kertaa vuosi sitten. Silloin pohdiskelin sitä, mutta en tehnyt siitä mitään. Nyt sosiaalinen media on alkanut hiljalleen tiputella kaikenlaisia joulujuttuja, soodataikina niiden mukana. Eilen keittelin siis elämäni ensimmäisen soodataikinan, nappasin naapurista Kastehelmi-tuikun lainaan (kiitos siitä) ja leivoin meille kuusenkoristeita. Tuo Kastehelmen kuviointi on niin nättiä!

Hiljalleen olen miettinyt joulujuttuja, nyt saan ensimmäistä kertaa laittaa joulua meidän omaan taloon. Kuusen haluan ehdottomasti! Vaikka se varistaa ja vaikka sellainen on kaatunut pikkuveljeni päälle. Kuuseen tulee ainakin näitä valkoisia soodataikinakoristeita ja punaisia palloja. Muuta ei sitten varastoista vielä löydykään. Ainakin valot ja tähti täytyy siis ostaa.

Soodataikinakoristeet olivat helppoja tehdä. Ajattelin, että voitaisiin yhdessä pojan kanssa myös tehdä jotain, mutta ensin halusin kokeilla itse. Lasten kanssa kannattaa huomioida, että taikinan jäähtyminen vie jonkin aikaa. Eli siihen väliin leikkiä, ruokailua tai muuta toimintaa.

Soodataikina

2 dl ruokasoodaa
1 dl maissitärkkelystä
1,25 dl vettä

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä möykyksi. Laita kulhoon jäähtymään ja peitä kulho kostealla liinalla. Kun taikina on jäähtynyt kauli se levyksi ja paina siihen haluamaasi kuviota (pitsit, purkit, mitä keksitkin kokeilla). Ota levystä piparimuotilla "pipareita" ja tee niihin tarvittaessa ripustusreikä. Anna kuivua vuorokausi huoneenlämmössä tai 75 asteessa noin tunti. Itse annoin kuivua huoneenlämmössä.

2 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!