6.10.2016

Unelmien koti: vanhempien makuuhuone

Nyt kun pinnasänky on siirretty yläkertaan ja viimeiset puuttuvat palaset kohdalleen, on aika esitellä meidän makuuhuoneemme. Huone on ainoa makuuhuone alakerrassa, muut sijoiteltiin yläkertaan. Emme halunneet "tuhlata neliöitä" tähän huoneeseen, vaan se suunniteltiin siten että huoneessa on tilaa sängylle ja tarpeeksi kulkutilaa. Ovathan isot makuuhuoneet upeita ja niihin saa vaikka mitä, mutta me ajattelimme tätä käytön kannalta. Huoneessa on tarkoitus nukkua. Me emme aikaisemmissakaan asunnoissa ole kaivanneet makuuhuoneeseen sohvaa tai tuolia tai mitä lie. Televisiota ei myöskään meidän makuuhuoneeseen tule, ihan kamalaa! Minä aamuvirkku, mies iltavirkku. En yhtään tykkäisi, jos yrittäisin nukkua ja mies katselisi siinä telkkaria.

Tilan säästämiseksi ja myös sisustuksellisesti meille ei tullut yöpöytiä. Sängyn vierestä pääsee toisesta liukuovesta vaatehuoneeseen ja toisesta vessaan. Näihin haluttiin jättää hyvä kulkuväli. Yöpöytänä meillä toimii seinään rakennettu kolo. Maitolasin alta löytyy led-lista, ja "kolon katosta" löytyy pari pistorasiaa (laturit ja itkuhälytin) sekä valokatkaisimet. Minun puolelta toimivat tuo kolon led-lista sekä sängyn alla oleva led-lista. Miehen puolelta taasen sängyn alla oleva led-lista sekä kattovalaisin.

Sängyn vastakkaiselta seinältä löytyy kuvakollaasi meistä ja lapsista. Taulut on kiinnitetty taulukiskolla, joten taulujen lisääminen ja paikkojen vaihtelu on helppoa, eikä tarivtse murehtia seinien poraamisesta. Tuosta kollaasista en valitettavasti kunnollista kuvaa laita, koska siinä näkyvät lapset. Mutta ehkäpä jonkinlaisen mielikuvan saatte.

Kaikista makuuhuoneista löytyy samanlaiset laskosverhot, jotka ovat ihanat! Minulle oli jo hyvin aikaisessa vaiheessa selvää, että haluan laskosverhot. Ne ovat mielestäni tyylikkäät, eivätkä kaipaa muuta. Rullaverho yksinään on ehkä hieman tylsä enkä halunnut yhdistää kaksia verhoja. Kattovalaisin oli myöskin aikaa sitten valittu. Tapettia mietin tytön huoneeseen, mutta sehän on täydellinen tähän! Alunperin ajattelimme jotain struktuuriseinää tähän, mutta kallistuimme tapettiin.

Mitäs pidätte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!