24.10.2016

Unelmien koti: kurkistus tytön huoneeseen

Nyt kun lastenhuoneet ovat varsin ajankohtaisia, ajattelin kirjoitella teille meidän tytön huoneesta. Tytön huone ei ole vielä lähelläkään valmista, mutta jonkinlaista kuvaa siitä voi jo saada. Nella on noin kuukauden päivät asustellut omassa huoneessaan ja toistaiseksi sitä käytetään ainoastaan nukkumiseen. Joskus siellä käydään vähän oleskelemassa kun äiti miettii miten huonetta sisustaisi. Leikit kuitenkin tapahtuvat pääsääntöisesti yläkerran oleskelutilassa tai isoveljen huoneessa.

Tytön huoneesta löytyy Brion pinnasänky, joka on isoveljen peruja. Hoitopöytäkin vielä huoneessa majailee, se toimii lähinnä itkuhälyttimen paikkana. Se joutaa myyntiin, sillä sille ei enää ole tarvetta kun kaikki toimenpiteet tapahtuvat kodinhoitohuoneessa, jossa kaikki Nellan käytössäolevat vaatteetkin toistaiseksi ovat. 

Nojatuoli on ikuisuuden vanha, eikä mikään laadukas. Niitä aikoinaan hankittiin kaksi, joista toinen on jo vuosia sitten lahonnut. Mutta se ajaa asiansa yöllisinä imetyshetkinä. Haaveilen jostain valkoisesta lepotuolista, jossa voisi myös istuskella satuja lukemassa tai leikkien lomassa. Valkoiselle tuolille olisi myös jatkokäyttöä toisessa huoneessa. Mutta toistaiseksi budjetista ei löydy tuolinmentävää koloa, se saa jäädä haaveilun tasolle. 

Mammakaverin luona kyläillessäni sain idean tuosta Ikean Kallax -hyllyköstä. Siihen saa kauniisti esiin joitain leluja ja muita tavaroita. Mies kävi sunnuntaina sen ostamassa, ja pikaiseen soittelin siihen muutamia tavaroita hoitopöydän päältä. Varmaankin jossain vaiheessa ostetaan joku lokerokaappi tai -laatikot, mutta haluan antaa ajatuksen muhia rauhassa ennen ratkaisuja. 

Hyllykkö teki mielestäni huoneesta huomattavasti valmiimman. En tiedä sainko huoneen olemusta vangittua kameralla, tuntuu ettei kuva kerro kaikkea. Ehkäpä pitäisi olla erilainen putki tai ainakin parempi kuvaaja. 

Tapetti on ihanasta Eijffingerin Tout Petit -mallistosta. Tuo bambi on niin söpö! Pelkäsin tapetin olevan aivan liian kirjava ja täynnä kaikkea, mutta liekö silmä tottunut vai mitä, mutta tykkään siitä. Matto on Askosta, ja sen väritys on otettu pienestä osasta tapettia. En halunnut yltiövaaleanpunaista, vaikka tytön huoneesta onkin kyse. Lamppuna toimii Aarikan Reitti -valaisin, josta myöskin kovasti pidän.

Kaksplussan sivuilla on käynnissä äänestys kauneimman lastenhuoneen tittelistä. Täältä voit käydä äänestämässä meidän pojan huonetta, kuva löytyy blogin nimellä Rouva Y.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!