4.10.2016

Miniloma Porissa

Sunnuntaina pakattiin auto ja lähdettiin minilomalle Poriin. Isi jäi matkasta, mutta saatiin mummi meidän mukaan. Jo keväällä ajattelin, että syksyllä mennään vauvan kanssa käymään vanhalla työpaikalla. Isoveli on aina välillä höpötellyt Porista ja vanhasta päiväkodistaan, mutta päiväpyrähdys kolmevuotiaan kanssa tuntui liian rankalta ajatukselta. Äidilläni sattui vapaapäivä sopivasti, joten saatiin isovelikin mukaan.

Sunnuntaina lähdettiin ajamaan Poria kohti päiväunien aikaan. Matka taittui melko hyvin, parikymmentä kilometriä ennen määränpäätä piti pitää yksi maitotauko. Ensimmäiseksi suunnattiin välilpalalla kahvilaan ja sen jälkeen kirjauduttiin hotelliin. Hotelliksi valikoitui Sokos Hotel Vaakuna, vaikkakin S-ryhmän hotelli ei ollut suosikkivaihtoehto. Mutta hinta ratkaisi. Asuttiin aivan Vaakunan vieressä, joten alue oli todella tuttua. Hotellihuone yllätti meidän positiivisesti. Sisustukseltaan ja tyyliltään perushotelli, mutta huone oli iso! Ihan standardtason huone, mutta meillä oli kaksi erillistä vuodetta, varasänky ja matkasänky, joten oletuksena oli melko ahtaat oltavat. Huoneeseen jäi kuitenkin reilusti tilaa, jossa lapset pystyivät leikkimään.

Käytiin Amarillossa syömässä (hotellin alakerrassa), käytiin pukemassa vaatteet päälle ja suunnattiin iki-ihanaan Kirjurinluotoon leikkimään. Leikkien jälkeen napattiin kaupasta iltapalaa Joonatanille ja suunnattiin hotelliin. Puurot ja maidot Nellalle ja neiti nukkumaan. Isoveli sai vähän valvoa, jonka jälkeen sai käpertyä hotellin lakanoihin äidin kainaloon. Me aikuiset katsottiin Tähdet, tähdet ja nautittiin minibaarista punaviini ja Fresita (varmaan eka kerta ikinä!).

Aamulla suunnattin aamupalalle, muuttopäivänä käytiinkin nauttimassa viimeisenä Pori -aamuna Vaakunassa aamupala, joten paikka oli tuttu. Aamupalan jälkeen suunnattiin pojan vanhalle päiväkodille tuttuja moikkaamaan. Leikittiin siellä pihalla hyvä tovi, jonka jälkeen Joonatan lähti mummin kanssa hetkeksi leikkipuistoon leikkimään, lounaalle ja päiväunille. Maksettiin huoneesta kymppi ylimääräistä, niin saatiin myöhäisempi luovutus. Saatiin monta tuntia lisäaikaa, muuten olisi pitänyt lähteä ajamaan päiväunia vasten.

Me lähdettiin Nellan kanssa vanhalle työpaikalle pullakranssin kera. Voi että oli kivaa nähdä kaikkia! Niin isoja kuin pieniä! Ja mielellään olisi pidemmänkin tovin siellä viettänyt. Harmi kun Poriin on niin pitkä matka, tuossa työyhteisössä olisi voinut jatkaa pidempään.

Joonatan oli reissusta todella innoissan! Ymmärrän hyvin, rentoa oleilua, vähän ekstrakivaa ja paljon aikaa äidiltä, jonka ei tarvinnut kuluttaa aikaa ruuanvalmistukseen tai muuhun vastaavaan.

2 kommenttia:

  1. Ihana kuulla että reissu meni hyvin ja akkuja ladattu. Ihania ovat myös nämä isovanhemmat, jotka ojentavat auttavan käden. Puss puss höpönassut... Pori oli varmasti kiva ja kun on ottanut etäisyyttä, niin näkee ajan vielä erilaisin silmin. Kyllä me vaan kovasti tykätään asustella lähellä teitä❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, onhan se ihan parasta asua lähellä kaikkia. Mut sit olisi kiva kun sieltä saisi tänne ihan vaan pari juttua 😂 Ja reissuhan olisi ollut täysin erilainen ilman mummia. Kyllä J nautti reissusta täysillä!

      Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!