25.10.2016

Karttoihin merkittyjä muistoja

Bongasin yhdestä Facebookin sisustusryhmästä idean julisteista, joissa oli paikan nimi ja koordinaatit. Tarkoitus oli toteuttaa itse tuollaiset tekstitaulut, mutta sitten törmäsin näihin ihaniin karttajulisteisiin, ja melko nopeasti tilasin ne kaupungit, joita olimme tekstitauluina ajatelleet. Eikö olekin upeita? Haluaisitteko kuulla tarinat niiden takaa?

Jospa vaikka edetään kronologisessa järjestyksessä. Pariisi oli meidän ensimmäinen yhteinen ulkomaille suuntautunut matka lukion toisella. Olimme miehen kanssa eri lukioissa ja minä päädyin miehen ranskanryhmän kanssa matkalle. Suuri osa ryhmäläisistä oli tuttuja yläasteelta, minä kun lähdin lukioon toiselle paikkakunnalle tutustumaan uusiin tuuliin. 

Lontoossa ollaan käyty kahdesti, ja voisin mennä vaikka kuinka monta kertaa! Ensimmäinen kerta taisi olla 2008 ja toinen 2012. Sisälläni asuu pieni britti, jokin vain vetää puoleensa. Miehen siskon ystävä asui tuolloin Briteissä ja saimme asustella heidän luonaan. 

Venetsiassa oltiin ystäväpariskunnan kanssa 2011 keväällä. Hotellimme oli pienellä saarella, joten vesiteitse tuli liikuttua jonkin verran. Keinutus tuntui jatkuvan vielä Suomessa. Venetsian matkalta tuli kiva pohjarusketus häitä ajatellen. 

Kuala Lumpurissa oltiinkin 2012 häämatkalla. Häämatkalle lähdimme vasta puolisen vuotta häiden jälkeen, sillä kesät vietämme mielellämme Suomessa. Jännitin matkaa melkoisesti, se oli ensimmäinen pitkä lentoni. Ja minä pelkään lentämistä. 

Porissa asuimme kaksi vuotta miehen töiden takia. Alun perin muutto oli pieni peikko, mutta mikä uskomaton retki se olikaan! Taisi meihin jäädä pieni pala porilaisuutta.

Turku olisi ollut ihana vaihtoehto ja muitakin kotimaisia paikkoja olisi voinut karttoihin laittaa. Mutta mies oli sitä mieltä, että Pori saa olla ainoa kotimainen, siinä on tavallaan se juju. Ja onhan se totta.Ps. En tiedä liekö omat silmät väsyneet, mutta omasta mielestäni kuvien laatu on nyt melko heikkoa, pahoittelut siitä. Päätin kuitenkin julkaista nämä kuvat. Mielestäni ne eivät kamerasta katsottuna olleet tällaisia, olen hieman hämilläni. Mutta mies on jo tovin sanonut, että kenno kaipaa putsausta. Johtuneekohan siitä, jokin ainakin omasta mielestä mättää. 

2 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!