27.10.2016

Hirmuinen Halloween

Tänä vuonna kotikujan Halloween -juhlien isännöinti ja emännöinti osui tänä vuonna meidän kohdalle ja perjantaina saatiin koko kuja meille. Juhlia vietettiin nyyttäreinä, jokainen perhe toi jotakin. Koristeitakin tuli muilta kujalaisilta, vaikkakin mies hieman innostui lelukaupassa ja meidänkin varasto täydentyi muutamalla koristeella.

Sen suurempaa ohjelmaa ei juhlissa ole, sekä lapset että aikuiset pukeutuivat naamiaisasuihin ja nautittiin ruuasta ja juomasta. Oman kameran kuvasaldo jäi hyvin köyhäksi, sillä neiti viihtyi sylissä oikeastaan koko ajan. Jonkun kameralla otettiin perinteinen perhekuvakin, en kyllä muista kenen kamerasta se löytyy. Lasten siirryttyä yöpuulle osa aikuisista jatkoi illanviettoa yhdessä autotallissa.

Olen superylpeä tekemästäni kakusta! Se onnistui loistavasti, en ole koskaan aiemmin tehnyt tuollaista massalla päällystettävää kakkua. Netistä bongasin sitruuna-lakukakun ohjeen (täällä), ja kakun tekeminen arvelutti kovasti. Maku ei ollut niin hyvä kuin odotin, kaksi päivä juhlien jälkeen se oli parempi. Täytin kakun päivää etukäteen juurikin maustumisen takia. Mutta olisin kaivannut jotain lisää. Onnistunut kokeilu sai kuitenkin aikaan sen, että tekisi mieli kokeilla uudestaan massan käyttöä. Kunhan vain tulee joku hyvä tilaisuus vastaan.

Lisäksi tein banoffeen kastemadoilla, onnistunut kokeilu sekin. Instagramin puolelta voit vilkaista kuvan siitä. Reseptit niihin löytyivät täältä. Banaanihaamujakin piti tehdä, mutta valkosuklaata sulattaessa taisi päästää vesihöyryä joukkoon tai jotain muuta, eikä se toiminut. Ja vinkkinä vielä sanottakoon, että muovinen pilli banaaniin yhdistettynä on superliukas kombo.

Koristeita ostettiin jokunen oma ja lainattiin juhlia jo järjestäneiltä naapureilta. Koristelin meidän portaikkoa kauhukankaalla ja lepakoilla sekä Halloween -bannerilla. Sohvapöydältä ja ruokapöydältä löytyi mustat kertakäyttöliinat hämähäkinseitillä, hämähäkeillä ja rotilla koristeltuna. Vessoihin tuli peileihin seittiä ja pieniä hämähäkkejä ja alakerran vessasta löytyi vielä pääkallo vilkkuvine silmineen. Takkaan laitoin teemaan sopivat kynttilät, siellä ne saivat palaa pieniltä käsiltä turvassa. Ulos kaiverrettiin kaksi kurpitsalyhtyä.

Meillä oli mukavat juhlat ja mielestäni on mahtavaa, että vielä nykyään löytyy tällaisia naapurustoja.

2 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!