9.9.2016

Unelmien koti: tekninen tila

Seuraavaksi luvassa huone, joka on minulle täyttä hepreaa. Mistään laitteesta en ymmärrä mitään, vaikkakin syytä olisi. Jos täällä tulee joku häiriö eikä mies ole kotona, ollaan pulassa. Huone on myös pienin kodissamme, ja se asettikin hieman haastetta. Kaiken kun kuitenkin piti mahtua. Tekniseen tilaan pääsee vain ulkokautta, ja toistaiseksi emme ole sieltä melua sisälle kuulleet. Makuuhuoneen ja teknisen tilan välillä oleva kiviseinä muurattiin umpeen meluhaitan minimoimiseksi.

Teknisesta tilasta löytyy iv-kone, maalämpökone, lisälämminvesivaraaja, puskurivaraaja, sähkökaappi ja telekeskus. Aika paljon pienessä tilassa! Iv-kone on Enerventin Pandion mde-cg, maalämpökone Jämä RST10 ja Jäspin 160 litran lisävesivaraaja. Koneistus on hankittu yhdeltä toimittajalta, jotta mahdollisen vian kohdalla voidaan vain soittaa yhteen paikkaan eikä kukaan voi pallotella vastuutaan. 'Tämä helpotti myös teknisen tilan koneiden asettelua, sillä kyseinen firma sai suunnitella koneiden paikat. Tämän koneistuksen lisäksi sisältä löytyy konvektori, jossa kiertää maalämpöliuos. Taloa saadaan siis viilennettyä kesähelteillä hieman tehokkaammin.

Tekninen tila ei ole mitenkään kaunis eikä sisustuksellinen, mutta välttämätön osa omakotiasumista. Okei, nyt se on aika pommin jäljiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!