4.8.2016

Unelmien koti: portaat

Portaat ovat olleet meille alusta asti tärkeät. Niiden muoto, niiden tyyli. Nyt ne ovat valmiit. Toiveissamme olivat mahdollisimman kevyet ja ilmavat portaat. Oma osansa sisustuksessa. Haaveilimme portaista ilman tukitolppia, tai ainakin mahdollisimman vähäisillä tolpilla. Kiertelimme ja kyselimme eri valmistajilta, ja saimme hieman empiviä vastauksia. Tukitolpaton ei välttämättä onnistuisi. Kunnes joku sanoi, että betoniportaat saattaisivat onnistua.

Portaamme ovat siis paikallaanvaletut betoniportaat. Rautaa niissä on hirmuinen kasa, ja jotta tolpattomuus toteutui, on raudoitus aloitettu ulkoseinästä. Kerrosten välissä olevassa ontelolaatassa oli tuossa kohdin tyhjää, ja tarvittava tuki saatiin sitä kautta ulkoseinään. Ne olivat upeat heti kun näimme ne ilman muotteja.

Harmaa väri piiloutui valkoisen alle tasoitusvaiheessa, kaiteet ovat isoja laseja mahdollisimman huomaamattomilla kiinnikkeillä. Kaiteissa ei ole johdetta, ei edes u-listaa. Alun perin tuo u-lista oli niihin tulossa, mutta lasien ollessa jo paikoillaan ilmoitimme ettemme listaa ota. Ainakaan nyt. Halusimme mahdollisimman vähäeleistä. Viimeisempänä lisänä saimme portaisiin askelmat. Ne ovat sävytettyä tammea. Mietimme jo mikrosementtiäkin, mutta kyllä nuo askelmat viimeistelevät portaat ja tekee niistä viimeistellymmät.

Täältä, täältä ja täältä löydät juttua portaista rakennusvaiheessa.

Ps. Kuten huomaatte, keskeneräistä vielä on. Eivät nuo liukuovet ikuisiksi ajoiksi tuohon lattialle jää makaamaan raksamaton päälle. Ne toivottavasti lähtevät pian jo pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!