29.8.2016

Unelmien koti: olohuone

Alakerran olohuone alkaa olla melko hyvällä mallilla, joten päätin kuvailla sen teille ja hieman kirjoitella siitä. Alakerrassa keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat yhtä suurta tilaa, mutta kuitenkin nämä kolme voi erotella omaksi tilakseen. Koska avaruus ja tilantuntu olivat asioita, joita kotiimme halusimme, emme oikeastaan edes miettineet vaihtoehtoja, joissa näiden tilojen välillä olisi ollut seiniä. Emme myöskään halunneet olohuonetta ilman telkkaria, vaikka sellainen nyt tuntuu muodissa olevan. Se ei vain ole meidän juttu. Samaten kuin telkkari makuuhuoneessa, ei ikinä meille. Joten meiltä löytyy telkkari sekä alhaalta että ylhäältä olohuoneista. 

Olkkarista löytyy kaikki olkkariin olellisesti kuuluva, tv tasoineen, sohva ja sohvapöytä. Lisäksi myös takka löytyy tästä tilasta. Takasta kirjoittelinkin jo marraskuussa, tästä pääset lukemaan siitä lisää. Vielä odotellaan takanpolttokelejä, tänään näyttää jo lupaavalta. 

Paljon on vielä tässäkin tilassa sisutamista. Ainakin minun mielestä, mies voi olla eri mieltä asiasta. Tuonne tv-tason kulmaan haaveilen jalkalampusta (tarkemmin ottaen By Rydénsin Captain -valaisimesta), se olisi mielestäni täydellinen paikka. Ollaan myös pohdittu jotain viherkasvia, sillä saisi tuon subbarin paremmin piiloon. Sohvalle olen jo jonkin aikaa katsellut roosaan vivahtavaa torkkupeittoa, tuo tämän hetkinen on oikeastaan väliaikaisratkaisu. Sohvan viereisestä korista löytyy tällä hetkellä vauvan lelut, harkitsin niiden siirtämistä pois kuvaksen ajaksi, mutta tällaista meillä nyt on. Lelujen paikka on yläkerrassa, mutta alakerrassa on käytännön syistä vauvaleluja. Siitä vain vaihturia kun alkaa lelu kyllästyttämään. Usein ruokaillessa tai sitä valmistaessa näitä leluja käytetään hyväksi. 

Tason päälle on vielä tulossa maitolasi suojaamaan tasoa. Orkidea tuo kivan lisän olkkariin (ja se on jo pari viikkoa pysynyt hengissä), mutta sen lisäksi kaipaan vielä jotain pientä. Ehkäpä joku kaunis lyhty tai muu kynttiläasetelma näin syksyllä. 

Tarkat silmät saattoivat huomata, että seiniltä puuttuvat vielä valaisimet. Nekin on jo hankittuna, sähkömies saa ne jossain vaiheessa tulla asentamaan. Takan viereiselle seinälle varmaan jossain vaiheessa mietitään joitain tauluja tai pientä senkkiä, katsotaan mihin päädytään. 

Meillä on melko valko-harmaata (lastenhuoneita lukuunottamatta) ja ollaankin otettu hieman puunväriä tuomaan lämpöä, kodikkuutta ja pehmeyttä näiden kahden rinnalla. Olohuonessa löytyykin BoConceptin Lugo -sohvapöydät valkoisena ja tammenvärisenä. 

Ps. Älkää antako rakennustelineiden ja sotkuisen keittiön häiritä. 

2 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!