15.7.2016

Synttärit vol.2

Maanantaina vietettiin pojan synttäreitä kotikujan lasten kanssa. Saatiin miehen kanssa huippukiva idea autotallipirskeistä ja muurinpohjalätyistä. Suunnitelma kirjaimellisesti vesittyi kun maanantaina alkoi iltapäivällä vesisade. Vaikka tallissa pysyisikin kuivana, oli ilma melko kolea. Ja pari tuntia ennen juhlien alkua olisi vielä pitänyt hakea lättypannu mummilasta, siivota tallista suojamuovit pois ja putsata loput puutarhakalusteet.

Omat isovanhempani ottivat sankarin aamuksi hoitoonsa, jotta sain käydä vain yhden lapsen kanssa kaupassa ja hoitaa tarjottavat. Koska kyseessä oli lasten pirskeet, päätin että tarjoilut saavat olla melko yksinkertaiset. Cocktailtikkuihin tein lihapullia ja niiden seuraksi pujottelin viinirypäleitä ja juustoa. Vähän karkkia ja sipsiä sekä makeannälän taltuttajana jäätelöbaari. Tarjoilut riittivät paremmin kuin hyvin ja lapset pitivät jätksibaarista. Yksi veteli kermavaahtoa ihan innoissaan ja kolmeveet strösseleitä. Juomana oli erimakuisia pillimehuja.

Ohjelmanumeroita oli syömisen ja lahjojen avaamisen lisäksi tasan yksi. Olin laittanut ilmapallojen sisään neljä yksinkertaista vihjettä aarteen sijainnista. Lasten tuli etsiä ilmapallot, joissa vihjeet olivat ja tämän jälkeen rikottiin ilmapallot. Koska lapset eivät halunneet pamautella palloja (olin ihan tyytyväinen) hoidettiin pallojen puhkaisu aikuisen toimesta saksilla. Vieraista yksi lukutaitoinen luki vihjeet ja lapset yhdessä (isojen johdolla) etsivät aarteen. Helposti se löytyi ja jokainen sai pikkupussukan, josta löytyi yksi laku ja yksi pikkukarkkiaski.

Aarteenetsinnän jälkeen saatiin nauttia neljän lapsen yhteisestä esityksestä, kolmeveet eivät niin innostuneet noin isosta projektista. Sillä aikaa kun toiset hioivat esitystään, keskittyivät kaksi pientä herkutteluun.

2 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!