18.7.2016

Matkalla museojunalla

 
  
Sunnuntaina hypättiin junan kyytiin Raision asemalta ja matkattiin kohti Uuttakaupunkia. Perjantaista sunnuntaihin tuota väliä liikennöi nimittäin museojuna, muutenhan tuolla rataosuudella kulkee nykyisin vain tavaraliikennettä.

Suurin osa vaunuista oli 1950-luvulta, mutta olipa mukana konduktöörivaunu vuodelta 1928. Vaunusta löytyi kamiina lämmitystä varten, mutta tällä kertaa ei junaa tarvinnut lämmitellä. Pikkupojat olivat ensimmäisellä junaretkellään eivätkä siis menoa osanneet nykyjuniin verrata. Jännää oli joka tapauksessa! Ravintolavaunu näytti itselle tutulta, se oli vuodelta 1986. Lapsuudessa olen varmastikin tuollaisella matkannut.

Junassa pääsi liikkumaan vaunusta toiseen, ja se vasta jännää olikin! Kovassa vauhdissa metalliosien kilistellessä ja maan kiitäessä jalkojen alla. Toiseksi viimeisestä kuvasta näkee tuon vaunujen yhtymäkohdan.

Ikknoista oli mukava katsella vanhoja juna-asemia, ne ovat niin idyllisiä. Tunnelman takia halusimmekin hypätä kyytiin Raisiosta, vaikka Turun päärautatieasemaltakin olisi päässyt. Sieltä nyt pääsee koska tahansa! Jonkin verran oli myös radan varrella katselijoita, ja parille asemalle oli joku tullut junaa katsomaan upealla vanhalla autolla. Taisi olla Anglia ja joku Volvo. 

Raision asemalta lähdettiin 9.07 ja Uudessakaupungissa oltiin 10.30 aikoihin. Käveltiin heti yhteen rannan ravintoloista, syötiin ja mentiin hetkeksi vierasvenesataman leikkipaikalle leikkimään. Kotia kohti juna lähti 13.00 ja Raisiossa oltiin noin 14.15. Loistavan pituinen retkipäivä, tosin päikkärit venähtivät melko myöhäisiksi ja poika herätettiin kesken unien, jotta uni tulee illallakin.

Tykättiin kovasti ja voisinpa melkein sanoa, että ensi vuonna uudestaan!

Löytyykö sieltä muita museojunalla reissanneita?

Kuvissa näkyvä koru saatu näkyvyyttä vastaan ByPinjalta.

4 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!