8.7.2016

Ideoita ja inspiraatiota

 Taidettiin käydä ensimmäisillä asuntomessuilla kun meidän esikoinen oli pariviikkoinen. Meidän kolmevuotias on käynyt läpi jo kahdet messut, viime vuonna oli ensimmäinen kerta ihan aikuisten kesken. Poika jäi hoitoon ja me lähdimme messuilemaan miehen sisarusten ja miehen veljen tyttöystävän kanssa. Olin muuten tuolloin jo raskaana, mutta se oli vielä salaisuus. Vielä hetki ennen matkaseuran saapumista treffipaikalle istuin autossa ovi auki jännittäen tuleeko pahoinvointia vai ei.

Tänä vuonna edessä on tytön ensimmäiset messut, sillä vielä en raaski noin pientä jättää yöhoitoon. Joonatan sen sijaan jää isovanhemmille, ja luvassa onkin kaksi yötä mummilassa. Lähdetään junalla kohti Seinäjokea ja takaisin Turussa ollaan vasta 22.30, joten poika saa nukkua hyvät unet ilman katkoa ja aamulla haetaan poika kotiin. Itse nautitaan yksi hotellin lakanoissa ja erityisesti toisten valmistamasta aamupalasta. 

Nyt messuillaan varmasti hieman eri näkökulmalla talon ollessa näin pitkällä, että siinä jo asutaan. Itse odotan vinkkejä pihaan ja ideoita piensisustamiseen. 
Avaraan, korkeaan tilaamme tarvitaan vielä kaksi valaisinratkaisua ruokapöydän ja sohvapöydän ylle. Ilman sähkömiehen apua tästä tuskin selvitään, sillä harvassa valaisimessa riittää johdon pituus. Tv-tason viereiseen kulmaukseen haaveilen jonkinlaista jalkalamppua, makuuhuoneeseen jotain tuolia, johon laskea päiväpeitto. Kaikkea pientä siis. 

Vielä muutama viikko odottelua, messujen jälkeen kirjoittelen varmasti Seinäjoen asuntomessuista! 

Meidän vinkit asuntomessuiluun vauvan tai taaperon kanssa. 

1. Ylimääräinen matkaseura. Meillä on ollut miehen vanhemmat mukana sekä vauva-aikana (pariviikkoinen) että taaperona (yksivuotias). Vaunuilla tai rattailla taloihin ei pääse ja sen oman kumppanin kanssa on kiva keskustella ratkaisuista niitä katsellessa. Ylimääräiset kädet auttavat tässä kun taloja voi kierrellä vuorotellen. Ensin toiset kiertävät talon ja sitten vahdinvaihto. 

2. Kantolaite. Tämä lähtee tällä kertaa mukaan, sillä ylimääräistä käsiparia ei ole mukana. Taloa voi kierrellä yhdessä kun lapsi kulkee mukana. Ei kuitenkaan kannata lähteä pelkällä kantolaitteella liikenteeseen, sillä kuumuus voi olla tukalaa sekä kannettavalle että kantajalleen. 

3. Kiireettömyys. 
Meillä on joka vuosi mennyt messuilla lähes koko päivä eikä edes kierretty kaikkia kohteita. Lasten kanssa aikaa menee yllättäviin asioihin, kuten imettämiseen, heh. 

4. Avointa seikkailumieltä. 
Vaikka messuilla onkin lastenhoitopisteitä, ei niihin välttämättä kannata aina lähteä. Vaipanvaihto sujuu myös vaunuissa, imettää voi kiven päällä istuen ja niin edelleen. 

5. Juomapullo. 
Aivan ehdoton niin aikuisille kuin lapsille. Myös esimerkiksi smoothiet, rusinat ja muut lämpimässäkin säilyvät pikkuevöät voivat pelastaa nälkäkiukulta, jos ruokaa joutuukin odottamaan. Ruokateltassa oli ainakin pari vuotta sitten mikro, joten pikkumurun ruuan lämmitys onnistui helposti.

Löytyykö sieltä muita messuilijoita?

Ps. Täältä löytyy meidän Asuntomessut 2014

5 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hah näköjään poistin kirjoituksen😂. No mutta uusiksi.... Valaisimet varmasti kruunaavat kokonaisuuden ja ovat pisteenä ii:n päällä. Myös se T:n taulu olisi tykki :). Tunnelmaa saa lisää noista valaisimista!

    VastaaPoista
  3. Ihanan valoisa ja avara koti teillä on😎 valoja varmaan harvemmin kesällä tarvitaan!!!

    VastaaPoista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!