16.6.2016

Unelmien koti: wc:t

Vessoja meidän talosta löytyy kolme, kaksi alakerrasta ja yksi yläkerrasta. Yläkerran wc on oikeastaan kylpyhuone, sillä sieltä löytyy myös suihku. Kuten kaikissa muissakin tiloissa, myös näissä tapahtunee vielä muutoksia sisutuksen suhteen. Mutta rakenteellisesti nämä ovat valmiita. 

Alakerrasta löytyy ns. vierasvessa, vaikkakin meillä kyllä saa käyttää vessaa kuin vessaa. Tässä vessassa päädyttiin laittamaan kahdelle seinälle puuta. Näimme tällaisen seinän miehen kurssikaverin kotona ja idea jäi kytemään päähämme. Rakennusvaiheessa jännitimme molemmat miten ratkaisu mahtaa sopia muihin tiloihin, jotka ovat tavallaan modernimpia. Tykkään kyllä kovasti! Laatikot huutavat toistaiseksi vielä tyhjyyttään, yhdestä löytyy lisää vessapaperia. Varmaankin ainakin käsipyyhkeitä ja käsisaippuoita tullaan näissä laatikoissa säilömään.
Toinen alakerrasta löytyvä wc löytyy meidän makuuhuoneen yhteydestä. Halusimme oman wc:n, jossa tapahtuu meidän hammaspesut ja muut. Ovena toimii tilanjakaja liukuovi, joka on valkoista maitolasia. Täältäkin löytyy laatikoista sitä vessapaperia, mutta myös meikit ja muut. Muutama miehen juttu, suurin osa minun omaisuutta. Yksi seinistä on laatoitettu meisän "perusseinälaatalla", muut ovat tasoitettuja ja maalattuja. 

Yläkerrasta löytyy yhdistetty wc ja suihku, joka toimii tällä hetkellä meidän suihkutilana. Yllätysyllätys. täältäkin löytyy niitä vessapapereita laatikosta. Ehkäpä pikkujuttu, mutta me haluamme paperia löytyvän joka vessasta reilusti, ei tarvitse kuljetella niitä ympäriinsä ja mahdollisten vieraiden huhuilla paperia. Meillä saa siis ihan rohkeasti kurkata laatikoihin! Täällä yksi seinä on laatoitettu eri laatalla ja on niin sanottu tehosteseinä. Kaikki seinät ovat kuitenkin valkoisia. 
Kaikista vessoista löytyy samat hanat, käsisuihkut ja wc-painikkeet. Valaistuksena kaikissa on kattoon upotetut himmennettävät ledit. Lisäksi allaskaappien alta löytyy led-lista ja yläkerrasta vielä tuo peili yläpuolella oleva seinävalaisin. Hanat ovat Damixan Willow -mallia. Ostimme ne kaikki käsisuihkulla varustettuna, mutta täytyy sanoa, että tuota käsisuihkua en voi suositella. Katsellaan tässä eloa niiden kanssa, ja mietitään josko ne jossain vaiheessa täytyy vaihtaa. Vesi tulee niistä todella huonolla paineella ja esimerkiksi pottaa ei niillä saa kunnolla putsatuksi. Wc-painikkeet ovat Livin maitolasiset, joita meidän ei alunperin pitänyt ottaa, mutta kun ne olivat niin kauniit! Kaikki istuimet ovat seinäistuimia, kahta eri mallia. Meidän makuuhuoneen wc:stä löytyy erilainen pönttö kuin muista, mies halusi sinne malliltaan syvemmän, jonka ulkonäkö ei ollut täysin meidän mieleen. Joten päädyimme kahteen erilaiseen malliin. Tiedä sitten onko kukaan sitä huomannut, mutta nyt sen ainakin kaikki tietävät.

Ps. Aikaisemat esittelyt löydät klikkaamalla haluamaasi huonetta
Keittiö
Kodinhoitohuone
Pojan huone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!