7.6.2016

Unelmien koti: keittiö

Tadaa, tässä on meidän keittiö!Arkkitehdin kuvista pohja on hieman muuttunut, sillä jätettiin taso ja laatikostot tuosta ikkunan alta pois. Virallisesti taitaa kyse olla i-keittiöstä.

Kaapistot ovat korkeakiiltovalkoista, ja kaikki alakaapistot ovat laatikostoja. Halusin yhtenevän ilmeen, joten kaikki ovet ovat samanlaisia kuin tiskikoneen ovi. Muiden ovien takaa löytyy sitten eri määrä erikorkuisia laatikostoja. Yläkaapit ovat kippiovikaapit, nuo isommat ovat 120 cm leveitä molemmat, mutta rungot ovat perinteisen 60 cm jaon mukaan.

Alunperin suunnittelimme rosterin värisiä kodinkoneita, jolloin myös jääkaappipakastin olisi ollut rosterin värinen. Keittiöitä suunniteltaessa ihastuin (ehkä mieskin) intergoituun kylmäkaappiin. Ihanan selkeää! Keittiömyyjänä työskentelevä kaveri taasen väläytti idean valkoisesta mikrosta ja uunista. Olin myyty. Sopivat mielestäni upeasti kokonaisuuteen. Liesi ja allas otettiin mustana, vaikka olisi niitäkin olemassa valkoisena. Mutta tuntuu kyllä liian aralta väriltä ja toisaalta valkoista olisi tullut liikaa. Myös betonin väristä allasta harkittiin, mutta koska ei voitu olla varmoja täysin samasta väristä tason kanssa, hylättiin se ajatus melko nopeasti.

Koska päädyimme integroituun jääkaappipakastimeen, tarkoitti se kylmäsäilytystilasta tinkimistä. Integroinnin takia kylmätilaa on vähemmän, eikä keittiöön olisi mahtunut kahtaa integroitua kylmäkaappia. Tässä on siis otettu tietoinen riski ja toistaiseksi ollaan pärjätty. Haastetta toi myös mikro, sillä kun toiveissa oli valkoinen oikealle aukeava mikro, ei vaihtoehtoja ollut kovin monta. Mikron paikkaa hieman soudettiin ja huovattiin eri keittiösuunnitelijoiden kanssa. Lopulta ihastuin tähän malliin ja sähkömies veti sähkön sen mukaan. Tuolloin ei pieneen mieleen tullut ajatustakaan mikron aukeamissuunnasta! Vinkiksi vain muille rakentajille.

Saarrekkeesta löytyy liesi ja uuni perinteisesti päällekkäin. Aluksi olisin halunnut saarrekkeen ilman liettä, sillä toiveissani oli suuri tasotila, jossa voisi leipoa ja jota voisi tarvittessa käyttää tarjoilupöytänä. Keittiön toimivuus olisi kuitenkin ollut huonompi tuolla ratkaisulla, ja kun näin livenä tason koon, päätettiin liesi ja uuni sijoittaa saarekkeeseen. Saarreke on syvyydeltään metrin ja laatikostot ovat 70 cm. Aamiastasoon jäi siis 30 cm jalkatilaa. Saarekkeen laatikostojen kiskot ovat kantavuudeltaan enemmän kuin muut laatikostot, sillä tänne päätettiin sijoittaa kattilat ynnä muut painavat esineet.

Tasot ovat betonia ja ne ovat meidän itsemme tekemiä. Molemmat tasot ovat paikallaanvalettuja ja saarrekkeen pääty on valettu muotissa ja nostettu valmiina paikalleen. Lisää tasojen teosta voit lukea täältä ja täältä.

Vielä keittiöstäkin puuttuu niitä pieniä yksityiskohtia kuten kunnon vati hedelmille ja jokin pieni tarjotin öljyille ym. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin kippiovia on menossa vaihtoon. Saimme alunperin väärät nostimet, jotka pamauttivat ulkopinnasta pienen lohkareen pois. Pari kertaa olemme saaneet uudet ovet, mutta ensimmäiset olivat kärsineet kuljetuksessa ja toisissa oli maalausvirhe. Kolmannenkin kerran ovet olivat tulossa, mutta myyjä soitti ja kertoi niissäkin olevan maalausvirhe. Tällä hetkellä toisten kippiovien takaa löytyy miehen työkaluja, voi kuinka odotankaan uusia ovia! Sitten saa työkalut pois keittiön kaapista ja tavarat omille paikoilleen. Nyt on niitä turha väliaikaisesti laittaa, tosin tässä on kulunut jo kuukausia melkoisen monta ensimmäisestä lähetyksestä.

Siinäpä se, meidän keittiö.

Ps. Jos ihmettelet missä on kahvinkeitin, niin se löytyy kaapista. Meistä ei kumpikaan juo kahvia, joten se kaivetaan esiin kun on vieraita.

2 kommenttia:

 1. Keittiöremonttia suunnitellessa eksyin mukavaan blogiisi, täälläpä on paljon mielenkiintoista luettavaa!
  Keittiösi on todella kaunis. Upea myös tuo välitilan ikkuna.
  Haluaisin kysyä sinulta tuosta lieden yläpuolella olevasta liesituulettimesta, että kuinka korkealle liedestä sen asensitte ja lyökö siihen päänsä?
  Meillä olisi vastaava tulossa ja koska nuo tuuletinmallit ovat aika leveitä, niin mietityttää tuleeko lasireunat eteen saarekkeella touhutessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Itse olen niin lyhyt, etten ikinä lyö päätäni mihinkään :)

   Lasin ja tason väli on noin 80cm ja lasi on tason reunaa noin kymmenisen senttiä "sisempänä". Meistä ei kumpikaan ole kertaakaan päätään kolauttanut, ja kyllä tuota korkeutta asententaessa kyllä mietittiin. Tuossa korkeudessa se ei myöskään muodosta meille kummallekaan näköestettä, tosin miestä muutaman sentin pidempi näkee mukavasti lasin päälle kertyneen pölyn. Ja mies on sellainen 180cm. :)

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!