22.6.2016

Meidän mammaryhmä

Tänään oli taas mammaryhmän vuoro. Meidän ryhmä on aivan mahtava! Vauvoja on yhteensä yhdeksän (yksi nukkui kuvaushetkellä), joista neljältä löytyy kotoa myös isompi sisarus. Tapaamme kahden viikon välein jonkun luona nyyttärihengellä. Sen lisäksi WhatsApp-ketju käy kuumana melkoisen usein. Treffien lisäksi ollaan myös muutaman kanssa käyty vaunuttelemassa muutaman kerran. Ollaan lahjoiteltu vaatteita suuntaan ja toiseen, annettu pieneksi jääneitä vaippoja ja tarpeettomia liivisuojia eteenpäin ja ennen kaikkea oltu vertaistukena toisillemme. Asiasta kun asiasta voi avautua eikä kukaan tuomitse tai tuputa neuvojaan. Vaan yhdessä pohditaan eri ratkaisuja. Suunnitelmissa ja oikeastaan toteuttamisasteella on jo yhteinen grilli-ilta perheiden kesken.

Meillä on käynyt uskomaton tuuri, sillä meillä kemiat ovat kohdanneet loistavasti. Lähes kaikki ovat olleet mukana joka kerta, taitaa olla niin että maksimissaan yksi on ollut estynyt kerrallaan. Täältä löytyy ryhmiä, joissa osallistujia on ollut kaksi. Onhan sekin toki parempi kuin ei yhtäkään. Parhaimmillaan tästä saa pitkäaikaisia ystävyyssuhteita sekä äidit että lapset ja oppii tuntemaan lasten vanhempia ja perheitä. Tämän kokoisessa kunnassa on hyvin todennäköistä, että näistä monikin on tulevaisuudessa samalla luokalla.

Meidän ryhmä on nimeltään Tellervot. Ryhmä saa nimensä aina sen mukaan kenen nimipäivä on ensimmäisellä tapaamiskerralla. Me siis tapasimme Tellervon päivänä. Ehkäpä jatkossa juhlimme Tellervon päivänä syntymäpäiviä.


7 kommenttia:

 1. Tellervon päivänä synttäribileet, mikä mainio idea!

  VastaaPoista
 2. Meillä on kanssa viiden äidin ja 11 lapsen (ikähaarukka 2kk-5v) porukka ja yritetään mahdollisimman usein nähdä :) nyyttärimeiningillä mennään kanssa ja joka kerta on kaikkia herkkuja pöytä pullollaan :) mutta kyllä siinä meteliä riittää ku lapset touhuu ;D parhaimpia päiviä ikinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että teilläkin on loistava mammaryhmä!

   Poista
 3. Tällaiset vertaisryhmät on kyllä tosi kivoja. Kaikki perheelliset tietää että kun lapsia syntyy niin osa ystävistä kaikkoaa. Mikä paras tapa saada uusia ystäviä ja tuttuja kun vertaisryhmät. Nyt kun katsoo ajassa taakseppäin niin esikoisen kullannuppu-ryhmästä on jäänyt oikeasti uusia ystäviä, joita tavataan koko perheen voimin. Niin ja ennen kaikkea se, että voi jakaa kokemuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, jotka pähkäilee niitä samoja asioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee. Meidänkin ryhmästä vielä muualta tulleita, joilla ei täällä tuttuja ole. Kyllä ne aikuiskontaktit ovat tärkeitä!

   Poista
  2. Ja piti vielä sanomani, että on ihan mahtavaa kun koko perhe saa uusia ystäviä!

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!