29.6.2016

Kyllä pienikin muistaa

Aina välillä Pori tulvahtaa mieleen. Ja niin se tekee meidän pojallekin. Ajattelin, että tässä vaiheessa hän ei juurikaan muistaisi Poria, tietenkin sen että siellä on asuttu, se kun vielä tulee silloin tällöin puheessa ilmi. Mutta aina välillä poika tekee tai sanoo jotain, joka saa pienen kyyneleen äidin silmään ja sydämen pakahtumaan.

Eilen laittaessani poikaa nukkumaan, juteltiin siitä kuinka edessä on viimeinen päiväkotipäivä ennen lomaa. Selitin Joonatanille, että loman jälkeen ryhmään tuleekin kaksi uutta aikuista kun kaksi vanhaa siirtyvät muualle. Ja että uusia lapsiakin on tulossa kun vanhimmat siirtyvät uuteen ryhmään. Tässä vaiheessa Joonatan kyseli, että tuleeko Helmi. Kyselin hieman, että ketä Helmeä hän mahtaa tarkoittaa. No sitä toisesta päiväkodista. Helmi oli Joonatanin paras kaveri Porissa. Kaksi toohottivat yhdessä aina kun poikaa haki pois. Aamuisin mietittiin jokohan Helmi on tullut. Kerroin, että ei Helmi tule tähän päiväkotiin, Helmi on Porissa. Kyselin, muistaako Joonatan muita kavereita Porista. Kassu eli Kasper tuli myös mieleen.

Aiemmin, jokunen kuukausi sitten, poika lauleskeli Faaraon kissaa. Kysäisin, että ovatko päiväkodissa laulaneet sitä. "Missä päiväkodissa?", sain vastaukseksi. Tarkensin tarkoittavani sitä päiväkotia, jossa Joonatan käy. Tähän minulle vastattiin, että on laulanut toisessa päiväkodissa. Kyllähän minä muistin, että sitä laulettiin siellä, mutta en arvannut sen olevan vielä vajaa kolmevuotiaan muistissa.

Syksymmällä ajattelin ajella Poriin moikkaamaan vanhoja työkavereita. Kovasti olen miettinyt, josko nappaisin pojan mukaan ja käytäisiin päiväkodilla. Olen kahden vaiheilla. Olisi ihanaa käydä päiväkodilla, kovasti kehoittivat käymään siellä kun Porissa ollaan. Mutta toisaalta jos reissu toteutetaan yhden päivän aikana, on neljä tuntia autossa melko pitkä aika. Ja kotiinpäin pitäisi varmaankin lähteä siten, että poika nukkuisi autossa päikkärit. Eli Porissa olisi melko vähän aikaa oleilla. Toisaalta voisin yrittää yhdistää reissuun mökkeilyä isovanhempieni mökillä, joka vajaa tunnin ajomatkan päässä Porista. Jos lähtisin vain tytön kanssa, pitäisi reissu ajoittaa syyskuulle, jolloin poika on jo hoidossa. Tällöin myös kuulumisien vaihto entisellä työpaikalla olisi sujuvampaa kun ei olisi vilkasta kolmevuotiasta mukana. Harkinnassa on myös yön viettäminen hotellissa, jolloin reissuun ehtisi yhdistämään vaikka mitä (Kirjurinluoto ainakin!). Mutta aika suolaisen hintaisia nuo yöpymiset ovat. Katsotaan mihin päädytään!

Ps. Kaikki kuvat ovat ajaltamme Porissa. Kolmanneksi viimeisessä kuvassa näkyy niin selvä raskausmasu! Ja kuva on otettu elokuun alussa, viikkoja kymmenen tienoilla.

4 kommenttia:

 1. Mihin päin olette nyt muuttaneet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porista muutettiin takaisin Turun seudulle, pienehköön Turun naapurikuntaan.

   Poista
  2. Samalla suunnalla asutaan myös :) tällä hetkellä me asutaan yli-maariassa, mut huomenna selviää saadaanko lainaa ja sit aletaan etsii omakotitaloa :)

   Poista
  3. Oi, teillä onkin jännät paikat! Tsemppiä!

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!